Федерер пречупи Бердих, направи още една крачка към историята

Роджър Федерер е на две крачки от 20-та титла от Големия шлем. 36-годишният швейцарец се класира за полуфиналите на Australian Open след победа със 7:6(1), 6:3, 6:4 над Томаш Бердих. За място на финала той ще спори с корейската сензация Хьон Чун.

Федерер няма загубен сет от началото на турнира, а днес записа 12-та поредна победа в Мелбърн, след като в началото на миналата година спечели титлата, въпреки че се бе завърнал на корта след шестмесечно отсъствие. Тогава Бердих отново се оказа на пътя на Роджър и отново загуби в три сета. Днес чехът допусна девета поредна загуба от швейцареца.

loading...


 Бердих започна мача уверено. Отличната му игра от началото на турнира се пренесе и в началото на този двубой. Той бе блестящ и поведе с 5:3 в първия сет. Тогава напрежението се пренесе в ракетата му, когато трябваше да сервира за сета. Стигна се до възможности за пробив и точка, която промени играта на съперника му.

При една топка Федерер поиска оспорване на съдийското решение, но системата „Хоук Ай“ блокира и не показа дали топката е била добра. Това ядоса Роджър – нещо, което се случва изключително рядко. Той започна да играе много по-агресивно и върна пробива, а след това изравни за 5:5. В последвалия тайбрек миналогодишният шампион бе безмилостен и го спечели със 7:1. В него той вече се усмихваше, след като след сервис на съперника той не успя да върне топката, а Томаш започна да проклина небесата, тъй като топката бе докоснала мрежата.

Първата част продължи един час, а след него всички очакваха Федерер да има по-голям контрол върху срещата и точно това се случи. Бердих пропусна шанс за пробив в третия гейм, а Роджър стигна до решителен пробив за 5:3. Носителят на 19 титли от Големия шлем проби още в третия гейм на третата част, но изненадващо допусна веднага изравняване. Радостта на чеха бе доста кратка, тъй като в следващия гейм се стигна до нов пробив и това беше краят на съпротивата му. С лекота Федерер взе следващите си подавания и стигна до победата.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *