Феновете на орлетата на сбогуване с плеймейкъра В. Бенгюзов: Дотук с компромисите към досегашните управници, некадърниците да бъдат изметени на секундата

Брожението сред феновете на орлетата заплашва да прерасне в открит бунт заради закъснялата селекция, „фалшивите оставки“, информационното ембарго върху случващото се в клуба. Напрежението ескалира с прогонването на плеймейкъра Венцислав Бенгюзов, а  един от тарторите на агитката посочи виновниците за кризата и заплаши с радикални действия, ако в клуба не се вземат адекватни мерки.

„Събирахме нерви месеци наред с изпадането на „Пирин“. Единственото позитивно бе, че отборът беше спасен финансово. Сега продължаваме да събираме напрежение и нерви с грешни и неадекватни решения. Вместо „Пирин“ да ни носи радост и надежда, в момента ни носи само яд и отчаяние. Всички, които бяха в управлението на тоя клуб и продължават да се мешат с грешните си решения, не са желани на стадиона, защото „Пирин“ може да е частен клуб, но той е най-вече на Благоевград и на хората, които го обичат. Не само Венци ще си тръгне, ще го последват и други, и то легенди, ако нещата продължават по същия начин. Единствено се притеснявам за Георги Спасов, да не му писне на човека и да си тръгне, защото тогава наистина ще фалираме. Абсолютно неадекватно е да няма нито една пресконференция след смяната на властта. Или тези оставки са били само за парлама? Хората се интересуват какво се случва с клуба и в клуба. На мене лично ми писна от всичко, чакам още малко и скоро ще има крайни решения. Аз в „Пирин“ приятели нямам, особено управници. Единствените приятели са ми феновете и футболистите, които играят със сърце. Всички останали са ми врагове. С „Пирин“ компромиси няма да правя. Чакам още малко“, изригна популярният фен Нико Ризов.

„Колкото по-бързо некадърниците бъдат изметени от „Пирин-Благоевград“, толкова по-бързо отборът ще „стъпи” на здрава основа и ще намери правилния път! В противен случай нищо добро не ни чака, Georgi Spasov!“, обърна се към съсобственика на клуба Борислав Сукалински.

На свой ред обявеният за ненужен В. Бенгюзов напусна отбора с емоционално послание в профила си в социалните мрежи. „След четири вълнуващи години, изпълнени с радост, гордост, нерви, сълзи от радост и тъга, дойде време да се разделя с отбора, който винаги е бил в сърцето ми. Още от първия ден, в който баща ми и чичо ми, хората, които ме запалиха по футбола, ме отведоха на стадион „Христо Ботев“ за първи път, аз си бях дал обещание, че един ден ще играя тук и ще се раздавам за отбора, както го правеха тези герои за мен тогава в зелени екипи. Благодаря на Господ, че ми даде тази възможност да се докосна до този отбор, който за много хора във футбола е просто един от многото, но за мен си остава единствен в сърцето. Благодаря на всички ръководители, с които успях да работя, всички треньори (тук е моментът да се извиня на Ради Митревски, той знае защо), доктор Богдански, чичо Десет, бате Миро, Пепи Михтарски, Кольо Петрунов, леля Снежка, абсолютно всички, свързани с отбора. Благодаря на всички мои съотборници през тези години. Горд съм, че делях една съблекалня с такива имена в българския и европейски футбол като Съни Дяков, Манолев, Бодуров, Слави Костов, Дюлгеров, Карачанаков, Старокин, Янко Георгиев, Преслав Йорданов, Влади Златинов, Краси Станоев и много други. Надявам се, както аз съм се стремял да се уча от тях, да съм предал нещо положително и на младите момчета. Завинаги ще остане в мен радостта от влизането ни в Първа лига до историческите победи над „Лудогорец“ в Разград и ЦСКА в София. Беше ми дадена и честта да нося капитанската лента, огромна чест и отговорност. Винаги съм се раздавал на 100% във всеки мач. Благодаря на феновете на отбора, които виждаха това и ме уважаваха, за мен това е достатъчно показателно за това, че съм си вършил работата както трябва. Изключително много съжалявам, че отборът изпадна от Първа лига, и съм наясно, че някой трябва да поеме отговорност. Виждам, че никой не го прави, и мисля, че това е начин да им покажа, че мъжкото е да го направиш с чест и високо вдигната глава, а не като се криеш и оправдаваш с някой друг. Последните два дни бяха много тежки за мен и затова реших да постъпя, както намирам за правилно и коректно. Моето решение е да се разделя с „Пирин“, защото аз не искам да съм на място, на което хората в клуба да ми нямат доверие, доверие, което съм заслужил навсякъде другаде, само не и от тях. Благодаря ви отново и дано „Пирин“ се върне възможно най-бързо там, където е мястото му в Първа лига“, написа Бенгюзов.

„Тъжно ми е, че един Човек с главно „Ч“ няма да бъде вече рамо до рамо с мен в отбора! За съжаление във футбола има и такива моменти, но в някои случаи тъгата е по-голяма. Ти доказа, че милееш за „Пирин“, и само хората в съблекалнята знаем колко сме се трудили за любимия ни отбор през годините и колко сълзи проляхме в съблекалнята след мача с „Локомотив“ /София/ преди 1 месец. Знам, че ти ще останеш винаги верен на „Пирин“ и ще останеш част от историята на клуба като един от най-борбените и отдадени футболисти за каузата „Пирин“! Успех, капитане“, пожела на вече бившия си съотборник титулярният носител на лентата Александър Дюлгеров.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Бойко

    Кой си ти бе Пиле!!!??? Няма кебапчета и кенчета за вас повече!!!Торбичката и на село,фолклорен емигрант!!!

    Отговори
  2. Чавдар

    Какъв фен е тоя Клитор!?Платен!!!Кефал,не се занимавай с отбора!!!Беж на село!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *