Фермерът Адриан от Сирищник измайстори уникална люлка за съселяните си

Сърцатият жител на ковачевското село Сирищник Адриан Петров отново зарадва съселяните си с пореден кът за отдих в центъра. След като в края на миналата година той  създаде и постави в селото скулптури на сурвакари, 10 гъбки и къщичка за птици, тези дни той е изработил и поставил люлка, направена изцяло от дърво.
„Още един мащабен проект, направен от мен, със съдействието на Круми Христов и Руслан Крумов!  270 лв. от сурвакарската каса са похарчени за закупуването на синджири, болтове, гайки, рапидки, халки за закрепване и дъски. Събра се сумата от 110 лв. за чакъл за застилане и оформяне на площадка под и около люлката. Да ни е честита, да я ползваме със здраве и да я пазим“, сподели Петров.
Адриан е самороден творец, не е завършил специално училище, учил е в Перник и се е дипломирал със специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Но има фантазия, чувство за красивото в природата и на вече изсъхналото дърво да даде нов живот. Той е земеделски производител и сега през зимата има възможност и време да се отдаде на хобито си.


КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *