Фестивал в предградията на Рим зареди певиците от „Езерец“ и музикантите от „Пирински звуци“ с летни емоции за цяла година

Участие във фестивал на изкуствата в Павона, едно от римските предградия, зареди с много емоции и летни спомени певиците от вокалния ансамбъл „Езерец“ и музикантите от китаро-мандолинния оркестър „Пирински звуци“ към благоевградското читалище „Н. Вапцаров“. Двата състава бяха поканени за участие в международния форум, който събра в италианската столица групи от цял свят.

Без грам притеснение от сцената заради солидната подготовка и наградите от конкурси напоследък, които са оценка за отличното им ниво, дамите от „Езерец“ воглаве с диригента Илиян Юручки се отдадоха на пълен релакс още на първата спирка на групата в Римини и за радост на 7-годишната му дъщеричка Симона, най-малката вокалистка в групата, се забавляваха няколко часа на плажа.

Участието на българите във фестивалната програма бе впечатляващо и двата състава изнесоха допълнителен концерт в близкото градче Монте Ротондо. Благоевградчаните не пропуснаха да се възползват от двата дни в Рим, за да разгледат забележителностите на древния град, а на връщане „попиха“ от красотите на Венеция, където получиха от шофьора на автобуса цели 9 часа свободно време за разходки и снимки.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *