Фестивал си поставя амбициозната задача да научи банскалии да ядат риба. Днес Банско стартира фестивалната си програма за годината с Търговски рибен фестивал, предаде БГНЕС.
Фестивалът се провежда в центъра на курортния град, на два щанда се продава риба, а кулинарният блогър Сандра Алексиева готви рибни ястия. На щандовете се предлагат и аквакултури.


„В Банско също обичаме риба, но предпочитаме пъстървата, прави ми впечатление, че виждаме на двата щанда малко видове риба, но като за начало е добре“, каза Михаил Страков.
„Поне два пъти в седмицата ядем риба и в много ни е блага. Много я обичаме, особено пъстърва и хек“, сподели Райна Дурчова.
Тя на пръв прочит не се сети за рибни рецепти.
Блогърката Сандра демонстрираше приготвянето на рибена чорба и пъстърва със сметанов сос.
Десетки преминаха през щандовете, за да си вземат риба, при това в Банско и спазвайки противоепидемичните мерки.
