Топ теми

Филиалите в Сандански и Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД с график за летните месеци, за да си вземат медиците отпуските

На 27.06.2024 г. ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД проведе работна среща с кметовете на общините, председателите и представители на общинските съвети на общините Петрич и Сандански.

Основната цел на срещата бе да се набележат краткосрочни и дългосрочни мерки за преодоляване на проблема с кадровото обезпечаване на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и осигуряването на достъп до болнична помощ в двата филиала на болницата.

Срещата бе част от редицата подобни, които управителят на болничното дружество д-р Илия Тонев провежда през последните месеци с екипите на отделенията, кметовете на общините и други болнични заведения, за да намери решение на проблема с недостига на медицински кадри. В резултат е утвърден оптимален вариант за работата на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, чрез който ще се избегне пълното затваряне на отделенията чрез привличането на външни лекари и същевременно голяма част от персонала ще може да ползва полагаемия му се платен годишен отпуск.

Доброто сътрудничество на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД с другите здравни заведения в страната още от следващата седмица ще осигури специалисти от един от най-добрите педиатрични центрове в страната, които ще дават дежурства през месец юли.

За работния график на болничното заведение за летния период са уведомени всички институции – РЗИ, РЗОК и филиалите на ЦСМП в гр. Петрич и гр. Сандански. Целта е във всеки един момент пациентите на общините Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни да имат достъп до болнична медицинска помощ и при необходимост да бъдат настанявани в един от двата филиала на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

На двата адреса през месец юли ще работят без прекъсване приемните блокове за насочване на пациентите; клиничните лаборатории; отделенията по образна диагностика; микробиологичните лаборатории; хемодиализите.

За филиал Сандански през месец юли ще работят без прекъсване кардиологично отделение и неврологично отделение, а в Петрич – вътрешно отделение

От 01.07.2024 г. до 15.07.2024 г. в Сандански ще работят: хирургично отделение; ортопедо-травматологично отделение; детско отделение и отделение по анестезиолозия и интензивно лечение /ОАИЛ/.

От 01.07. до 14.07.2024 г. ще работят родилно отделение и неонатологично отделение.

В Петрич от 16.07.2024 г. до 31.07.2024 г. ще са отворени хирургично отделение; ортопедо-травматологично отделение; неврологично отделение; детско отделение; отделение по анестезиолозия и интензивно лечение /ОАИЛ/; инфекциозно отделение. От 15.07. до 31.07.2024 г. – родилно отделение и неонатологично отделение.

С утвърдения и съгласуван с лекарите работен график за летните месеци ще бъде възможно използването на годишния отпуск от страна на медицинския персонал, без това да доведе до затваряне изцяло на отделения и в двата филиала, което да доведе до невъзможност да се приемат пациенти.

Ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, кметовете на общините Петрич и Сандански заедно със сформираните работни групи съветници ще продължат търсенето на варианти за разрешаване на проблема с липсата на медици в районите извън столицата.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *