Формата на ноктите ни издава неподозирани тайни

Някои от личните ни навици, сред които как подрязваме ноктите си, дължината на пръстите ни или даже естествената им форма, разкрива повече, отколкото знаете за уникалните ни личностни черти, пише jenata.blitz.bg. Оказа се, че пръстите може да имат повече общи неща с мъжествеността или женствеността, отколкото бихте могли да мислите. Нека да разгледаме част от изследванията върху формата на пръстите и формата на ноктите и какво означава това за нашите личности.Изследване от Департамента по дерматология на Катедрата по медицина в Университетския колеж в Ибадан, Нигерия, казва следното за форми на ноктите и личностни черти:* Вентилаторен или триъгълник, оформен така че да изглежда по-широк във върха и с тясна основа, която се разширяват към върха на пръста като вентилатор, са свързани с личност, която е тревожна и притеснителна.

* Бадемово или триъгълно (по-широко в основата) – Ноктите, които са широки в основата и по-тесни в края, са свързани с личност, която е нежна, креативна, по-рафинирана и емоционално чувствителна.

* Широк правоъгълник – Нокът, който е по-широк, отколкото дълъг, се свързва с кратък нрав. Тези широки и квадратни нокти разкриват лесен, спокоен, честен, търпелив, балансиран и широкомащабен човек.

* Висок правоъгълник – Твърди се, че хората с дълги нокти са склонни към егоизъм и тесногръдие.

* Квадрат – квадратните нокти са относително еднакви по дължина и ширина. Хората с квадратни нокти а тези, които може да бъде „стегнат, подлуден и мършав“. Тази форма на ноктите също така показва тенденция към нетърпение и бързо мислене, а колкото по-къса са ноктите, толкова по-критично е личността.

* Овална или кръгла форма – Хората с тази форма са сред най-позитивните, отворени и щастливи личности. Заоблената форма на ноктите пък з, че притежателят им е творческа, независима и бързо обучаема личност.

* C-образна извивка надолу – Тази форма на нокът имат хората, които работят усилено и им е трудно да преодоляват препятствията, пред които се изправят. Тази форма на ноктите имат хора, които са упорити и смели.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *