Франция е на полуфинал

Франция е първият полуфиналист на Мондиал 2018. „Петлите“ победиха Уругвай с 2:0 в Нижни Новгород и чакат Бразилия или Белгия в спор за място на финала. Тимът на Дидие Дешан поведе в 40-ата минута с гол на Варан, но двубоят ще се запомни по-скоро с грешката на уругвайския страж Муслера, довела до второто попадение за французите в 61-ата минута.

В състава на южноамериканците пък се усети липсата на контузения Единсон Кавани, който изгледа срещата от скамейката.

След четвърт час игра Франция стигна до първото чисто положение в мача. Мбапе бе оставен непокрит и наказателното поле, но сякаш се изненада, че топката стигна до него и отправи неточен удар с глава.

„Петлите“ все пак откриха резултата в 40-ата минута, когато Антоан Гризман центрира от пряк свободен удар, а Варан засече с глава – 1:0.

„Ла Селесте“ можеше да отговори още в ответната атака, но вратарят и капитан на Франция Лорис спаси блестящо изстрел на Касерес. При добавката пък Годин отигра ситуацията все едно действието се развива пред неговата врата и вместо да отбележи от непосредствена близост… изчисти топката.

През втората част двубоят продължи да бъде равностоен. В 62-ата минута обаче стражът на „урусите“ Муслера пусна през ръцете си един силен шут на Гризман от дистанция и топката се оплете в мрежата му – 2:0.

До края не се случи нищо интересно и пред двете врати. Така се приближаваме до сблъсък между фаворитите Франция и Бразилия, ако „Селесао“ елиминира Белгия по-късно тази вечер.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *