Футболен мениджър от Брежани с нова победа в Торонто

Воденият от брежанския мениджър Кирил Димитров  „Скарбъро“ продължи победния ход в CSL с категоричен успех, който бетонира бяло-червените на върха в таблицата. Поредната жертва на тима от Торонто бе „Хамилтън Сити“, отнесен с 5:0. През този сезон на ротационен принцип футболните бази в канадския мегаполис приемат мачовете от Втора лига и през уикенда ред бе 3 двубоя да се играят последователно на „Матами Спортс Парк“, като първият от тях по програма бе този между „Скарбъро“ и „Хамилтън Сити“. Съперниците се хвърлиха в здрава битка, а считаният за фаворит тим на К. Димитров откри резултата чак в 40-та мин. Тогава нападателят Петър Дордевич намери пролука в защитата на „Сити“ и с прецизен удар преодоля вратаря Обрад Беятович – 1:0. Тук някъде наставникът на „Хамилтън С“ Саша Вукович бе изгонен, заради препирни с рефера, което допълнително разстрои играта на отбора му. Така приключи първата част от сблъсъка, а след паузата гардът на опонента на „Скарбъро“ видимо падна и въпрос на време бе да бъде оформен разгромът. Все пак „Хамилтън С“ устиска още 20-ина минути, но Марвин Морган вкара за 2:0 в 65-та мин., а Джордан Уеб направи разликата класическа 10 минути по-късно. „Скарбъро“ довърши съперника с головете на Хайме Грондона /80/ и Сезар Дорантес /85/.

„Победата дойде и трудно, и лесно. Трудно, защото срещу нас всеки се хвърля на 120% в началато, и лесно, защото след първия гол всичко си идва на мястото и съперникът отива на 3, 4 или 5 гола“, коментира К. Димитров.

Основният опонент на „Боро“ в челото – „Сръбските бели орли“, победи с 4:1 аутсайдера „Ути Блек Пърл“ и разликата на върха от 4 точки между „Скарбъро“ /19 т./ и орлите /15 т./ се запази. „Динамо“ (Торонто) разби с 9:1 новака „Уестън Юнайтед“ и запази 3-то място с актив от 13 пункта.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *