Футболист на ОФК „Пирин“ прибран в казармата със заплахата затвор и отнемане на гражданството

Изпадналият в небитието на Втора лига ОФК „Пирин“ прекрати вчера договора си с единия от легионерите в състава Анти Рениа. Контрактът на албанеца с гръцко гражданство изтичаше догодина, но се оказа, че е получил повиквателна да постъпи в казармата, придружена със заплахата при неявяване в уречения ден да влезе в затвора и да се раздели със статута на поданик на южната ни съседка. Войниклъкът оттатък Промахон е с продължителност  9 месеца.

Орлетата се изредиха преди обяд през кабинета на управителя Венко Попов на среща за изясняване на ситуацията около бъдещето на отбора и на самите играчи. Част от тях минаха и през счетоводството да вземат трудовите си книжки, което вещае сигурна раздяла. От досегашния състав обвързани с благоевградския клуб и за следващия сезон са само шестима играчи – Кр. Костов, Башлиев, Благов, Чапов, Сандев и Грозданов, който се връща от наем от Созопол.

От футболната централа през вчерашния ден пристигна още една лоша вест, че по всяка вероятност солидарно с мъжкия отбор с елита ще се раздели 15-годишната формация, която по спортно-технически показатели е в златната среда на класирането. Причината за изваждането на тима, воден от Радослав Митревски, е в променения формат на първенството в този възрастов сегмент със задължителното включване от това лято на юношеските гарнитури на 14-те клуба в Първа лига. Едното от двете вакантни места изглежда запазено за еквивалента на „Лудогорец“ в Кърджали „Арда“, фаворит за другото е „Монтана“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *