Футболни страсти на финала на Световното! Зам. ректорът на ЮЗУ проф. Стоилов отиде в Загреб да подкрепя хърватите, Градевеца разтапяше там местните с хитове на Мишо Ковач

В истинска еуфория спрямо футболния отбор на Хърватска изпаднаха известни благоевградчани, които вложиха цялото си сърце да подкрепят балканския тим по пътя към световната титла, която обаче отиде при френските петли. Два дни преди двубоя за Загреб замина зам. ректорът на ЮЗУ проф. Антони Стоилов, който от началото на първенството не криеше симпатиите си към отбора на Хърватска.  Вчера в социалната мрежа той качи няколко снимки, правени на главния площад в столицата, братски прегърнат с хърватски фенове. Текстовете към снимките гласяха: „С братята хървати в Загреб очакваме да бъдем първи! Чакаме ги франсетата!”. Следваха лично заснети от него видеокадри на събиращите се запалянковци часове преди мача и настроението в столицата. Приятелите на професора не можеха да повярват, че е заминал за Загреб единствено за да се потопи в еуфорията на хърватите около представянето на футболните им герои. Антони Стоилов от години е голям фен на футболната игра и тези, които го познават по-отблизо, въобще не са изненадани.

По едно и също време с него в Загреб за финала  на Световното по футбол се оказа и известният певец и ресторантьор от Благоевград Димитър Димитров-Градевеца.Макар пребиваването му там да не е било специално по този повод, а заради музикалните му участия, Градевеца получил специален бонус и бил отведен от неговите домакини на тузарско място в покрайнините на Загреб да гледат  заедно финала. Благоевградчанинът натрупал големи симпатии от страна на местните, като ги поздравил за победите с няколко хита на любимия си хърватски изпълнител от  миналото Мишо Ковач. Градевеца разтопил сърцата им с изпълнението на „Не могу да те заборавим“. Той дори нагазил и в мътните води на политическата сатира, като качил на Фейсбук страницата си снимка на атрактивната президентка на Хърватска Колинда Гарбар-Китарович с „невинна” закачка към бившия ни държавен глава Росен Плевнелиев, която гласи: „Дано мъжът й да не е синоптик, ще ме разочарова!”.

В хърватския фенклуб трябва да бъде вписан и бившият зам. министър на младежта и спорта от Благоевград Михаил Балабанов, който в деня на финала се преоблече с футболния екип на хърватите и до началото на мача не спря с постовете, в които даваше прогнози за крайния резултат и водеше люти битки с феновете на френските петли. Известен с любовта си към късите рими, Балабанов дори написа: „Модрич към вратата на петлите се устремява, само миг, удар и ето я вечната слава!”. Бодрият му тон обаче се смени с открита ярост, при явно несправедливата дузпа, отсъдена за петлите от аржентинския арбитър: „Ей боклуциии, така ли ще ги правите шампиони бе?!!! Жалки сте, убивате играта!”, гласеше критичният пост.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Macron

    В който и отбор да е Балабанов, той неминуему губи. Боклукът е той, а не съдията. Французите смазаха харватите с по-добра игра и по-добри удари към вратата, което е видно и от резулатата (4:2).

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *