Хитрини за всеки ден

Бабите ни не са имали такива възможности, каквито имаме сега, затова са измислили различни трикове за различни житейски случаи. Много от тях са забравени за времето, но редакторите на ABC Fact ни припомнят някои от тях. Например:

Свежи цветя

Как да запазим букета свеж възможно най-дълго време? Добавете аспирин във водата за рози, хризантеми, карамфили и гладиоли. Нарцисите ще оценят солта и далиите – оцета.

Дрехи без петна

Имате петно на дрехата? Това не е страшно! Поръсете мазното петно със сол, изчакайте и разтрийте малко. Солта абсорбира повечето мазнини.

Лакът на ноктите е позасъхнал

Не бързайте да изхвърляте стария лак за нокти. Разредете го с малко лакочистител и го разклатете. Той не само ще се втечни отново, но и ще стане по-блестящ.

Загоряла тенджера

Не стържете изгорелите петна? Почистете ги по-лесно: сипете вода с 2 супени лъжици сол и оставете да заври.

Петна по кожата

Ако ръцете ви са оцветени с цвекло или плодове, изтрийте кожата с лимон. Между другото, лимонът премахва и миризми, например от риба.

Варене на яйца

За да не се чупят яйцата по време на варене, натопете ги в подсолена вода, съветват от manager.bg.

Нарежете хляба без трохи

При нарязване хлябът непрекъснато се разпада? Сложете ножа във вряща вода, избършете го със салфетка и режете хляба на гладки парчета.

Ухапвания от насекоми

Ако комарите ви хапят и нямате препарат против сърбеж, използвайте картоф. Срежете го наполовина и го сложете върху ухапаното място.

Часовник вместо компас

За да пътувате по света, нямате нужда от компас. Достатъчни са стрелките на часовниците. Завъртете циферблата така, че часовата стрелка да сочи към слънцето. Ъглополовящата между тази стрелка и 12 ч. преди обяд и в Северното полукълбо, сочи юг. Следобяд се гледа ъглополовящата на тъпия ъгъл между часа и числото 12. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *