ХК „Пирин“ /ГД/ изпусна титлата с домакинска издънка в дербито

ХК „Пирин“ (Гоце Делчев) изпусна шампионската титла с домакинска издънка 29:31 в голямото дерби с основния си опонент за трофея „Шумен“, който 3 кръга преди края се откъсна на върха с 4 т. аванс пред неврокопчани и въпреки че на двата отбора предстои още един директен двубой на север от Стара планина, крайният победител изглежда ясен. Преди месец северняците надвиха хората на Николай Пиргов и в сблъсъка за купата на страната отново в „Арена Неврокоп“ с 27:33.

До 23-та мин. пиринци натрупаха преднина от 5 гола, която пропиляха набързо и на почивката резултатът вече беше равен 13:13. Отлични изяви в рамката имаха двамата вратари Велик Танев и колегата му отсреща Ивайло Костов. След подновяването на играта за втората част стражът на шуменци обезвери нападателите на южняците, които все пак успяха да скъсят изоставането си малко преди края, но нямаха сили за обрат. Относително скромен бе приносът на водещите реализатори на гоцеделчевци Николай Нейчев и Веселин Чакмаков, които се отчетоха с по 6 попадения. Осем пъти мрежата на противника порази Райчо Копривленски, със същия актив завърши за гостите Димитър Грозев.

„Нашият хандбал печели от такива мачове. Това бе един изключително интересен двубой, в който се срещнаха най-добрите отбори. Имаме предимство до края, но не трябва да се отпускаме, докато не бъде изиграна и последната минута в първенството“, коментира треньорът на „Шумен“ Чавдар Чернев.

„За съжаление не успяхме да постигнем така желаната победа. Допуснахме грешки и съперникът се възползва. Положихме усилия, но не се получи. Всякакви коментари са излишни. Ще се борим до последно, макар всичко да изглежда решено“, призна предводителят на неврокопчани Николай Пиргов.

„ПИРИН“ /ГД/: Танев, Копривленски-8, Мелков-2, Чакмаков-6, Нейчев-6, Магдалинчев, Калчев (Николов, Тодоров-2, Атрев, Партенов-1, Кузе-3, Юсев, Симеонов-1).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *