Хоро на три ката извиха в Долно Осеново на Курбан Байрам

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам. „Празникът е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората”, казват местните.

Кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов също поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. „Да, вече няколко пъти не каним известни изпълнители, но за сметка на това облагородяваме селото и се грижим за вашия комфорт“, каза кметът. Той пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов не скри доброто си настроение и посъветва всички да оставят работата и да се веселят много, като им пожела здраве и благополучие.
Председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също уважиха празника.

За настроението на гостите и местните жители спомогнаха изпълненията на малките танцьори, бъдещи второкласници към ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, и малките певици, както и самодейците от читалището в селото. Най-дългото хоро на три ката направиха жители и гости на селото с живата музика на Дзанката. Всички се забавляваха до ранни зори.
ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *