В пролетния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това съветва хранителният консултант Яна Данаилова. Тя посочи като добър пример спагети от краставици и таратор от слънчогледово семе в блендер, като алтернатива на вредните храни.
По думите й тези храни са много добри за лек обяд и са благоприятен вариант за всички хора, които обичат паста и не могат да се откажат от този вкус.
„Често посягаме към аламинутите, което е неблагоприятно за нашето здраве. В пролетния сезон малко или много страдаме от пролетна умора – апатия, липса на енергия, отпадналост. Пролетта идва с разнообразие от плодове и зеленчуци, от които можем да си набавим липсващите витамини и минерали“, обясни нутриционистът.
Тя препоръча да използваме нерафинирана сол в готвенето и подчерта, че храненето трябва да ни носи наслада.