Храните, които не трябва да се консумират с алкохол

На всеки е известно, че комбинацията на алкохол с някои медикаменти може да доведе до тежки, а понякога и до фатални последици. Това важи в известна степен и за храната. Не всички хранителни продукти се комбинират с алкохолни напитки.

Диетолозите препоръчват да се избягва консумацията на спиртни питиета с различни туршии и други храни, които съдържат оцет. В комбинация с алкохол единствено се увеличават отрицателните ефекти върху черния дроб. Освен това стартира процес за по-бързо извеждане на водата от тялото. Подобен ефект се наблюдава при ядене на сладкиши. Храносмилателната система започва да обработва първо захарта. В резултат на това алкохолните съединения остават в тялото по-дълго и съответно се увеличават отрицателните ефекти от тях.

Ако искате да намалите вредата на алкохола върху здравето ви, никога не го консумирайте в комбинация с кисели и сладки храни.  За да избегнете или поне да намалите риска от тежък махмурлук на следващата сутрин, никога не консумирайте спиртни напитки на празен стомах. Но също така е важно да знаете, че диетолозите не препоръчват паралелната консумация на алкохол и храна. Оптималният вариант е първо да се нахраните добре и едва след това да включите алкохола в менюто си.  Не забравяйте, че е важно да сте добре хидратирани, тъй като алкохолните напитки допълнително дехидратират тялото и съответно това води до по-дълго задържане на токсините в тялото. 

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *