Цачева: Избягалият Пелов получил тетрис в пратка, но няма как оръжието да е било в нея

Електронна игра тетрис е получил Владимир Пелов, преди да избяга. Влязъл е в помещението въоръжен, няма как оръжието да е било в пратката, пратките се проверяват.

Това каза правосъдният министър Цецка Цачева по бТВ. Тя изгледала вчера записите от затвора, пише Канал3.бг.“Първата ми реакция беше на гняв как е възможно това да се случи – в рамките на 2 минути от един от най-добре охраняваните затвори посред бял ден да избягат затворници“, каза Цачева.

 Как в затвор се извършва въоръжено бягство, как е внесено оръжието, изреди тя част от будещите възмущение въпроси. Двамата рецидивисти бегълци са наказвани многократно за ползването на мобилни телефони в затвора.Пост №1 – външният, който е единственият въоръжен пост, ги пресреща, но те го повалят, след това служителят преценява, че извън затвора е опасно да стреля по улицата, където минават хора и автомобили, обясни Цачева.

„Във всеки момент, в който министър-председателят г-н Борисов ми поиска оставката, аз ще я дам. Но министърът на правосъдието има задължение общо ръководство и контрол. Ако считате, че оставката на един министър, на втори министър би решил въпроса, това би било много леко решение. Иначе най-лесното за мен е да си подам оставката“, изреди Цачева.

Тя напомни от колко дълги години са проблемите в системата. Проблемът не е само в средствата, но и заради организацията и липсата на човешки потенциал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *