Цветовете, които носим, издават любопитни неща за личността

Всички харесваме различни цветове. Според вкусовете си подбираме в какви нюанси да е облеклото ни. Изборът на цвят, който обличаме най-често, може да се окаже провокиран не толкова от вкуса ни, колкото от вътрешни личностни мотиви.

Какво подсказват различните цветове, които избирате за визията си, за характера и личността ви?

Синьо означава бизнес ориентираност 

Няма как да сгрешите със синьото. Неговият избор подсказва желание и стремеж към кариерно издигане, вписване в корпоративната обстановка, мотивация за развитие. Според проучване от 2013 година, проведено от CareerBuilder, синьото е най-подходящият цвят за интервю за работа, който ще повиши шансовете ви да бъдете наети. 

Червено води към романс 

Червеното е интересен цвят, според психологията на цветовете. То е дръзко, привличащо окото и определено подсказва интерес. Много хора вярват, че червеното е цветът на силата. Но когато избирате червено за облеклото си на работа, трябва да сте по-внимателни. Посланията ви може да бъдат схванати по грешен начин от колеги и шефове. Възможно е да ви обявят за дръзка изкусителка, за прекалено амбициозна или авторитарна личност.

Черното и сивото помагат да се впишете

Черното и сивото са неутрални цветове, които не подлежат на моден тренд и са винаги актуални. Подходящи са за абсолютно всички видове случаи и обстановки от неформална до строго официална. Изборът на тези цветове като водещи в стайлинга обикновено подсказва за стремеж към вписване в колектив или микрообщество. Черното и сивото помагат да се слеете с тълпата без да се набивате на очи. Тези цветове са показател за това, че сте в зоната си на комфорт и предпочитате да се чувствате сигурни. Вероятно не сте предизвикателна личност, а човек с разбиращ и толерантен характер.

Зеленото подсказва креативност 

Зеленото е най-успокояващият сетивата на подсъзнателно ниво цвят. То показва, че се чувстваме в безопасност в средата около себе си. Естествените нюанси на зеленото са успокояващи и демонстрират емпатия към другите. Ако предпочитаният от вас цвят е зеленото, то вероятно вие сте креативна личност, която умее да разбира другите, да влиза в положението им и да намира лесен изход от всяка ситуация. Комбинацията от синьо и зелено носи приглушен авторитет и показва стабилност и умереност.

Розовото показва добронамереност

Розовото е позитивен цвят, който подсказва, че личността ви е добронамерена и непредубедена. Носещите розово се приемат лесно от другите, комуникацията с тях е приятна и ненатоварваща. Хората, които носят розово, не се страхуват от мнението на другите. Често розовото се възприема като лигав и прекалено захаросан цвят. Фактът, че не ви пука от тези стереотипи и въпреки тях носите този цвят означава, че не сте зависими от хорското мнение. 

Жълтото е деликатна територия 

Когато става въпрос за жълто, възприемането му е противоречиво. Схващанията за него са разнополюсни. Всичко зависи от това дали човек харесва жълтото или не. Хората, на които този цвят им допада, го асоциират с позитивна енергия, слънчева светлина, топлина. Онези, които не го харесват, го смятат за цвят на игриви, несериозни хора с липса на вкус и отношение към работата и ангажиментите като цяло.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *