ЦИК се самосезира по публикация на „Струма”, иска проверка за законността на регистрациите на новите 135 жители в санданското село Плоски

Централната избирателна комисия се самосезира по публикация във вестник „Струма” за новорегистрираните 135 жители по настоящ адрес в санданското село Плоски. Както вестникът писа, само за три месеца населението на село Плоски нарасна от 572 на 707 жители. Докато в графата постоянен адрес цифрата е почти еднаква – 570 броя, срещу 576 в края на изминалата година.

От ЦИК искат проверка за законността на регистрацията на новите 135 жители на селото. По компетентност от ЦИК са препратили решението до кмета на община Сандански Кирил Котев, до Областната управа и до Окръжна прокуратура в Благоевград.

Вчера стана известно, че от Окръжна прокуратурата сигналът е препратен до Районна прокуратура в Сандански за извършване на проверка. Съгласно Закона за изборите кметът на общината е задължен в тридневен срок да назначи комисия за извършване на проверка на всички заявления за регистрация по настоящ адрес.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Надежда

    Браво, вестник “Струма”, коректив сте на местно и регионално ниво !

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *