Частният колеж, регистриран в София, ще ползва още 10 г. безплатно общинска база в Дупница, оказа се, че никой не знае каква дейност развива и има ли въобще посещения на студенти

Общинските съветници в Дупница удължиха с още 10 г. договора за част от базата на  бившия Учителски институт, който се ползва безплатно от Частен професионален колеж по спорт и здраве, регистриран в София. По време на дебата дали да се продължи договорът общински съветници попитаха кмета М. Чимев знае ли каква дейност развива това учебно заведение и дали се използва базата по предназначение.

„Да ви кажа честно, и аз не зная точно каква е дейността на колежа. Попитахме в РУО – Кюстендил, но от там ни казаха, че учебното заведение е регистрирано в София и не е на отчет при тях. Доколкото разбрах, в колежа се обучават 15 студенти дистанционно, които идват два пъти в годината в Дупница. Учебното заведение е регистрирано по Закона за образованието. Предишните 10 г. са използвали целия втори етаж. В момента ползват само три помещения с около 170 кв. площ. Ако им искаме наем, месечно той ще излезе около 700 лв.

Д-р Първан Дангов попита извършвана ли е от общината проверка дали се поддържат помещенията, има ли посещения от студенти, но отговор не получи.

Общинският съветник от „Глас народен“ Леонид Хаздай предложи да се включи в договора за безвъзмездно ползване клауза, която да дава възможност на общината да го прекрати, ако се появи кандидат-купувач или наемател на базата.

С тази поправка общинските съветници гласуваха още10 г. Колежът по спорт да стопанисва безвъзмездно три помещения от някогашния Учителски институт.

Както „Струма“ писа, Колежът по спорт и туризъм беше прокламиран по времето, когато кмет на Дупница бе Атанас Янев, а председател на ОбС бе ЯворТодоров, като колеж, който ще се превърне във висше учебно заведение и ще сбъдне мечатата на дупничани след закриването на полувисшето училище за медицински сестри и на Учителския институт да имат ВУЗ. Официално Колежът по спорт и туризъм е в Дупница от 25.11.2010 г., но мечтата за ВУЗ е само мираж, а студенти в града никой не е видял.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. д-р Байхой

    Същото е положението и с Колежа по туризъм на пияндето Жечев в Благоевград. Печатат тапии без никакво покритие и събират пари на мързеливи будали. То и ЮЗУ-то скоро ще стане същото, ако не изгонят бързо незаконния псевдо-„професор“ пенсионер!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *