Чаят от магданоз помага срещу куп здравословни проблеми

Магданозът е полезна подправка, с която сме свикнали да овкусяваме салати, предястия и основни ястия. Обикновено винаги присъства у дома – някои хора дори го отглеждат в саксия, за да имат винаги пресни листа, когато се наложи да го използват. Замисляли ли сте се обаче, че може да си приготвите чай от магданоз? Имайки предвид колко полезно е растението, когато се консумира като добавка към ястие, чаят би бил истинско лечебно средство срещу куп болежки и здравословни проблеми. Точно затова той заслужава вашето внимание днес.
Магданозът е много повече от вкусна декорация в чинията. Той е лечебно растение, затова ви препоръчваме да го имате в саксия у дома.
Част от нещата, за които може да ви помогне, са:
Лечение на нервни проблеми и разстройства
Много полезен е за проблеми с нервите, тъй като елиминира токсините, които могат да доведат до тях. Има термин, наречен невротоксичност, който е свързан с токсичните елементи, които оказват негативно въздействие върху периферната нервна система. Именно заради тях се пораждат проблеми с нервите. За да избегнете нарушенията, пийте чай от магданоз.
Облекчаване на възпаленията
Те са причина за появата на страшни заболявания като остеоартрит, артрит и подагра. Магданозът е богат на витамин С и по тази причина намалява възпаленията. Ето защо, ако страдате от някой от изброените заболявания, а и като превантивна мярка срещу тях, не се колебайте да си приготвите чай от магданоз.
Намаляване растежа на тумори 
Благодарение на съединението миристицин, срещащо се в магданоза, лечебната напитка с него намалява растежа на туморни образувания в белия дроб и стомаха.
Приготвяне:
За да си приготвите този чуден чай, ще са ви необходими: 4-5 стръка магданоз, 1 ч.л. мед, половин лимон и 3 ч.ч. вода.
Най-напред сипете водата в подходящ съд и сварете до кипване. Тогава сложете магданоза и лимона в чаша и залейте с горещата вода. След около пет минути, през които съставките се накисват, за да освободят полезните си свойства, извадете магданоза и лимона. Подсладете с меда и се насладете на полезната напитка.
Както видяхте, чаят от магданоз може да помогне срещу редица сериозни заболявания. Неговите полезни свойства съвсем не са случайни. Хубаво е да го консумирате в ястия и да присъства на трапезата ви като съставка от тях, но не пропускайте да си направите и чай, за да извлечете максимална полза от него. Тази напитка е доказан пример как природата може да ни помогне да се почувствате по-добре със своите дарове. Магданозът се оказва един от тях и за наше щастие – може да присъства в домовете ни по всяко време на годината.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *