ЧЕЗ раздаде първите стипендии на студенти

Двама студенти на Техническия университет в град София са първите финалисти в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти, което стартира през настоящата учебна година. Сертификатите им бяха връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост от регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал /на снимката/.

Първо място зае Мартин Ралчев, който е студент в четвърти курс по „Електроенергетика“. Той е участвал в проекта „ЧЕЗ Академия“ и в национален конкурс „Иноватори на бъдещето“ – стажанти 2016 г. „Енергетиката провокира в мен искрен интерес, защото ми предостави възможност да приложа творчески и нестандартен подход към разрешаването на проблемите, свързани с енергийни загуби“, заяви Мартин Ралчев по време на втория финален кръг в конкурса – събеседване с кандидатите.

Вторият носител на стипендия от ЧЕЗ за учебната 2017-2018 г. е студентът от трети курс по специалност „Електротехника“ в Техническия университет Мартин Михайлов. „През 2017 г. стажувах в „ЧЕЗ Разпределение“. Благодарение на този стаж се срещнах с много хора, които със своя хъс и труд ме мотивираха да продължавам да се развивам в сферата на електроенергетиката“, каза Мартин Михайлов на събеседването.

В конкурса могат да кандидатстват всички студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Всяка година компанията ще предоставя стипендии на изявени студенти, класирани на конкурсен принцип и на база обявените критерии, които са публикувани на сайта www.stipendiant.com.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България и е продължение на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици, стартирал през 2012 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *