Четирите нива на секса

За повечето хора на 21-и век сексът протича по еднообразен модел. Целувки-милувки за начало, орална любов, който си пада по нея, и накрая, разбира се, самият акт. Повтаряме този модел и не правим нищо, за да разчупим това клише. В същото време често се чуват оплаквания на неудовлетворени жени или разкази за ненаситни мъже, които “скачат от един цвят на друг”, без да успяват да задоволят нагона си. Защо се получава така и какъв може да бъде сексът, ни подсказва древното и скрито за западния консуматор познание на източната философия. Темата за сексуалността е обременена с много критика, страхове и емоции, натрупани от столетия, не без участието на църковните догми. Нито един аспект от секса вече не е спонтанен и очевиден. Малко родители обсъждат с децата си тази тема, защото са научени да се срамуват от нея. Изпълнени сме с комплекси, страх и напрежение, когато трябва да се изявим сексуално. Почти всеки е чувал, че сексуалността е съвместен танц на мъжките и женските енергии. Тя е много повече от физически акт. Това е изживяване на всички нива и аспекти на нашето съществуване.

Четирите нива на сексуалния опит
Първото ниво е физическото. Тялото само по себе си е невинно. То познава сексуалното желание и нагонът присъства спонтанно в него. Физическата ни обвивка търси удовлетворяване на това желание, а съзнанието ни определя как тези желания да се проявят и изразят. Това, което тялото ни има, са желания и стремежи, в което няма нищо лошо. Сексът може да е източник на много радост, игри и удоволствие. Тялото само по себе си не избира начина за изразяване на сексуалната ни енергия. Съзнанието ни е отговорно за нейното управление. И тук влизаме в следващите нива. Вторият аспект на сексуалния танц е емоционалното ниво. Сексуалният съюз е дълбоко емоционален акт. Ако игнорирате този аспект и не присъствате напълно в действието, само се ограничавате и направо блокирате. Когато тялото се съпротивлява на интимността, това е знак, че съществува емоционален блокаж. При откриването на такива физически блокажи е важно да се работи с тях на нивото, на което са възникнали, т.е. на емоционално ниво. Ако се опитвате да се избавите от физическите симптоми, без да вземате предвид скритата зад тях емоционална динамика, вие не уважавате себе си и своето тяло. Това може да е поради проблем между вас и партньора или да е емоционална рана, пренесена от миналото. Каквото и да е то, трябва да бъде определено и премахнато внимателно с любов, за да може сексуалната енергия да протича свободно. За да се запълни тази празнота, идва на помощ сърдечният аспект – чувствата. Когато включите чувствата, центърът на управлението се разполага в сърцето. Ако възлагате на сърцето отговорността за вашата сексуална енергия, тя ще намери най-радостния начин за изживяване. В противен случай, ако позволите на мислите си (разсъдъка) или емоциите да управляват протичането на сексуалността, ще видите, че това ще доведе до блокиране на енергиите ви и няма да се почувствате напълно удовлетворени и отпуснати след секс, а ще искате още. Чувствата са от областта на интуицията и вътрешното знание. Чувстващата ви страна говори с тих шепот, изпълнен с мъдрост и състрадание. Когато сърцата на сексуалните партньори са отворени едно за друго, между тях съществува доверие, любов и взаимно разбиране. Тогава естествено се достига до божествения аспект на секса, единението на душите ви ще бъде пълно и изживяванията разтърсващи.

Енергията на любовта
При духовните и религиозни хора често се среща пренебрежение и недостатъчно уважение към тялото и неговите естествени потребности. В действителност това е жалко, защото от гледна точка на истинските духовни учители пътешествието в материята се смята за най-свещеното, в което може да се впусне душата. Сексуалността в нейния истински смисъл е танц в материята, чрез който в същото време се възвисявате над нея. При балансирано сексуално изживяване излизате извън рамките на материалната реалност, без да я пренебрегвате и потискате. Истинската сексуалност обхваща всички нива на вашето същество. Сексуалноста е мост между материята и духа. Когато двама обичащи се човеци се намират във физическа близост, всичките им клетки започват да вибрират по-бързо, започват леко да танцуват. Открехват се вратите към енергийна реалност с малко по-висока вибрация и по-светли чувства. След сексуалното единение, в което са участвали тялото, душата и умът, се чувствате радостни и умиротворени в едно и също време. Това е тих екстаз. Пропуснали сте през себе си божествената енергия на Любовта, която толкова много иска да преминава през вас и която изпитва велико уважение към сексуалната ви природа.

Какво да направим
Когато усетите силно желание за секс, не се хвърляйте да го удовлетворите със случаен мъж, това няма да ви засити. Спомнете си за Саманта от “Сексът и градът”, колкото и мъже да прегазваше по пътя си, желанието й никога не я оставяше на мира. Ако не сте обвързана и нямате желание да го правите, намерете си любовник, към когото да имате емоционално отношение, това ще усили изживяванията ви. Като почувствате топлината на сексуалност¬ та, не му се мятайте на врата, а съсредоточете вниманието си върху областта на таза и наблюдавайте притихнало какво се случва там. Това е вашата животворна енергия, която, ако успеете да осъзнаете и почувствате, по време на секс ще се подмладите, можете да оправите проблемната си кожа, да преодолеете депресия и дори да се освободите от постоянното нервно напрежение. Но това няма да се получи, ако просто “потъркате епидермиси” с някой непознат в анонимна “десетминутка”, а и не забравяйте, че такива еднократни употреби могат да оставят злополучна бактерия в “свещената ви пещера”. Ако изгаряте от желание и няма никого на разположение наоколо, имайте търпение и се отдайте на наблюдение на тази свещена енергия, която скоро ще се разлее по цялото ви тяло и ще ви накара да вибрирате на по-високо ниво. Ако си позволите този лукс, има по-голяма вероятност да привлечете партньор, към когото да изпитате емоция, която може да прерасне и в чувства и тогава идват многократните оргазми и екстаза, за който пише в тантрическите книги и Камасутра. Веднъж изживеете ли такъв оргазъм, нищо друго не може да се сравни с него.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *