ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ В STRUMA.BG! Шофьор с „Опел” без регистрационни табели се движи по АМ „Струма”, „Ауди” лети в насрещното в затворен участък

Двама водачи на „Опел“ и Ауди“ с нарушенията си възмутиха движещите се по АМ „Струма“. Лекият автомобил „Опел“ е забелязан да се движи без табели по международния път. Свидетели сигнализирали за нарушителя и на тел. 112.

Една от версиите е, че на водача може да е наложена принудителна административна мярка от КАТ, която е новост в закона и влезе в сила от януари 2017 година. Освен предвидените глоби в закона при съставянето на акта за нарушението се изземват и табелите с регистрационните номера на автомобила.

Други коментарат, че може да става въпрос за току-що закупен автомобил, но той по закон може да се движи на собствен ход само с временни номера или на автовоз, когато е без номера.

Още един водач на лек автомобил „Ауди“ е заснет да нарушава правилата за движение в участък, където АМ „Струма“ е затворена в едната посока за ремонт /сн. 3/. От пътен възел „Долна Диканя“ до пътен възел „Дупница“ автомобилът се движи в насрещното платно.

Припомняме, че движението по АМ „Струма“ в този участък е затворено в едната посока от Дупница към Долна Диканя поради подмяна на дилатационни фуги на виадукт и движението се отбива по обходен маршрут през село Делян и Дрен, а при Дупница се включва отново в АМ „Струма”. Срокът за изпълнение на строителните дейностти е до 21 юни 2018 година.

ПЕТЪР ВАСЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *