Чудотворна икона цери зависимости

Хиляди миряни от цяла България се стичат към китното димитровградско село Добрич, за да се поклонят пред чудотворната икона на Св. Богородица „Неопиваща чаша“ и да се помолят за здраве, благополучие и избавяне от вредни пороци.

Това споделипреди време Димчо Иванов, който след съдбовни случки в живота започва работа в местната църква “Св. Иван Рилски“. Димчо става свидетел как свещеният образ започва да мироточи по време на тържествената литургия на Богоявление – свидетелство за нейната чудотворност.

„Мирото се стичаше от чашата, а не от очите на Божията майка, както се случва в храмовете в Украйна. Имаше много приятен аромат, като на парфюм. Това е добър знак. Звънят хора от Кърджали, Варна, Монтана, от цяла България. Групи идват всеки ден. Кметът ни каза: „Повярвах, че има Бог, след тази случка“. Хората имат нужда от чудеса, за да усилят вярата си“, разказва Димчо.

Мъжът години наред пали кандилата и помага с дейностите в храма. А откакто починала съпругата на свещеника, се заел и с черковното пеене. Сега е свръзка и на множество хора, идващи към храма.

„Иконата цери зависимости – алкохолни, наркотични, хазартни, всякакви. Тя е купена от нашия свещеник преди 12-13 години от София. Но за първи път пуска миро. Случи сеняколко дни след трагедия в нашето село. При катастрофа загинаха майка на 40 г. и дъщеря ѝ на 15. Много хора се молят за избавление от такива нещастия“, посочи още Димчо.Ретро.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *