ШАНС! Гоцеделчевският протестър А. Балтаджиев на крачка от „Гинес” с 3 поколения в рода му с рожден ден на 6 ноември

Българчето, което на 6 октомври се роди в Лондон на една и съща дата като татко си, дядо си и леля си и по тази причина стана световна сензация, не успя да впечатли жителите на Югозападна България, защото тук това явление не е прецедент. Има го в дома на гоцеделчевеца Андон Балтаджиев, който е лидер на неправителствената организация „Активна съвест” и през последните години беше организатор на протестите срещу строеж на джамия в родния си град и на бунта срещу ромите в Гърмен.

Бабата на Андон, синът й Йордан, който е баща на Андон Балтаджиев, и брат му Спас Балтаджиев също са родени на една и съща дата и дълги години фамилията чествала рождените дни 3 в 1, докато бабата не починала. Самият Андон оповести съвпадението на сакралната за семейството дата 6 ноември, с което честити празника на брат си и баща си. Протестърът не си спести и тънката ирония за английските лекари, които били толкова изумени от рождения ден на българчето, че го превърнаха за няколко дни в новина №1 на Острова.

Според статистиците шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината, а шансът и дядото /а в случая на сем. Балтаджиеви – бабата/ да е роден на същия ден, е 1:365х365, или кръгло 1:130 000.

Засега гоцеделчевското семейство няма шансове да попадне в Книгата на рекордите „Гинес”, защото там вече фигурират 6 семейства – 4 от САЩ, едно от Финландия и едно от Япония, които държат рекорда за брой поколения, родени на една дата – 4. Всяко следващо бебе във фамилията обаче може да донесе на гоцеделчевското семейство световна слава.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *