Шефът на КАТ Д. Стоицов влезе инкогнито в съда, скриха го от медиите

Шефът на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов влезе инкогнито в съда в Благоевград, където днес се гледа делото за определяне на мярката му за неотклонение.

По искане на защитата Д. Стоицов бе доведен в съдебна зала през тайни входове, за да може да бъде избегната срещата му с медиите. Пред съда адвокатите и двамата прокурори по делото Ивайло Филипов и Райна Гундева поискаха делото да се гледа при закрити врати, позовавайки се на влязлата в сила днес европейска директива за защита на личните данни. Те дори поискаха медийното отразяване да става, без да се съобщават имената на обвиняемите.

Делото бе отложено с един час, за да могат защитниците да се запознаят с материалите по делото.

Както struma.bg писа, Стоицов е с три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Лав

    Тия лапачи от бюджета само пушек вдигат за да замазват пред народа големите си заплати от бюджета тоес взети от нас

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *