Шефът на КЗП разкри шашмите при зимните гуми

Акция „Зима“ започна, пътната полиция вече проверява грайферите на гумите, с които шофираме. Няма много време до 15 ноември, когато вече задължително трябва да са поставили зимните гуми. За какво да внимаваме, когато си купуваме зимни гуми, как да изберем сервиза, в който да отидем и с какви нарушения може да се сблъскаме там – по темата говори председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, цитиран от auto.blitz.bg.

За няколко неща трябва да внимаваме, уточни Димитър Маргаритов. Върху всяка една гума трябва да има редица обозначения, които да ориентират потребителите за съществените характеристики, обясни той. Като започнем от момента на производството, през разхода на гориво, шума и теглото на което може да издържи самата гума.

Тези обозначения са с универсални символи, допълни той. Второто важно нещо при избора е цената. “ Ако потребителите са изкушени, включително и в онлайн магазините от много ниски цени, от големи проценти намаление, нека имат едно наум, защото по начало законът изисква за дадена стока, за да бъде намалена, да бъде продавана на старата цена поне един месец. Когато говорим за тази кампания, може да се предположи, че тези партиди зимни гуми са пуснати на пазара неотдавна, така че е възможно да има и някакви опити от страна на търговците за манипулация от гледна точка на цената и процента на намаление, ако такова е обявено“, каза шефът на КЗП.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *