Шофьор на инкасо и дъщеря му симулираха отвличане, арестуваха ги

Френската полиция арестува шофьор на инкасо автомобил и дъщеря му, която твърди, че е била похитена за откуп, и банда ограби милиони от превозното средство на баща й в Швейцария. Бащата, дъщерята и колега на бащата са били задържани в Лион в понеделник, четири дни след като съобщават, че са били жертви на насилие, наподобяващо сценарий за холивудски филм, пише БГНЕС.

22-годишната дъщеря казала на полицията, че е била отвлечена от апартамента й в югоизточния френски град Лион от двама мъже, представящи се като водопроводчици. Тя казала, че мъжете я вкарали в кола, вързали я и я принудили да се обади на баща си, който работи за SOS Surveillance, швейцарска компания, която транспортира пари в бронирани микробуси, за да поиска откуп.

Бащата, който пътувал с колега към швейцарския град Лозана с парична доставка, се съгласил да се срещне с похитителите на паркинг близо до границата с Франция и да предаде парите. Френската полиция миналата седмица изчисли плячката на 20-30 милиона швейцарски франка (17-26 милиона евро).

Дъщерята била намерена невредима в около 22:00 часа на път извън Лион и изглеждала „много шокирана“ от изпитанието, съобщи полицията тогава.Изглежда сега следователите подозират, че това е вътрешна работа. Швейцарските власти призоваха свидетели да дадат информация за видяното от тях и казаха, че търсят трима мъже с френски акцент, „може би от Южна Франция или Северна Африка“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *