Щъркел падна в двора на готвачка от Югозапада, цялото семейство се грижи за него

Млад щъркел падна в двора на готвачката Елза Боровинова в Сапарева баня и цялото семейство се включи в грижите за оцеляването на птицата. В понеделник няколко щъркела кръжали над кв. „Гюргево” на Сапарева баня. Изведнъж един от тях тупнал изтощен в двора на къщата на Елза Боровинова. Ветеринар от София, гост на съседите, спасил щъркела от гибел.

„Бях вътре в къщата и чух, че съпругът ми и баща ми вдигат врява в двора. Излязох да видя какво става и останах изненадана, на двора лежеше изнемощял щъркел. Само преди няколко дни си мечтаех, като гледах летящите щъркели в небето, да мога да докосна някой щъркел, за да се сбъднат всичките ми желания”, разказа Елза Боровинова и допълни: „Като видях лежащия безпомощен млад щъркел, се сетих за мечтата си. Взех го в ръцете си, а той се гушна в мен, като че ли ме познава. Сърчицето му биеше като лудо. Щъркелчето извади късмет, в съседите гостуваше млад ветеринар от София. Извикахме го. Той му постави  инжекция и ни остави някакво лекарство, което да впръсквам в устата на птицата. Втори ден не е ял нищо. Баща ми му купи цаца, обезсолихме я и от нея му дадох, но щъркелът не я погледна. Лекарят ни даде наставления да оставим пернатия гост на спокойствие. Оставихме го да живее в една необитаема стая.  къщата. Дано оцелее и да отлети с останалите щъркели на юг. Близо до къщата ни има открит трафопост и щъркели често стават жертви. Моят гостенин или се е уморил от летене, замаял се е и е тупнал в двора ни, или пък е минал близо до трафопоста и го е „парнал“ токът.

Някой, ако може да помогне за оцеляване на щъркела, ние сме в кв. „Гюргево” в Сапарева баня. Не е проблем да го отглеждаме, но мястото му е сред природата“, заяви Елза Боровинова.

Жената която работи като помощник-готвач в един от хотелите на Паничище, сбъдна мечтата си не само да докосне щъркел, а и да се грижи за живота и здравето му.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *