Пиринско в очакване! Петричанин ли сяда в стола на Валери Симеонов

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост. Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

Спрягат се различни варианти – Борис Ячев от НФСБ, Явор Нотев от „Атака” и даже Волен Сидеров. Всеки от тези варианти има своето логично обяснение – от една страна, Ячев е съпартиец на Симеонов; от друга, висок пост за опитния и считан за по-скоро умерен Нотев пък би могъл да компенсира промяната в съотношението на силите в парламентарната група; а от трета сложните отношения между Сидеров и Симеонов трудно ще направят от тях добър екип в пленарна зала.

Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

За да се задвижи целият процес, обаче, трябва оттеглянето на Валери Симеонов да бъде гласувано от депутатите. Все още няма насрочена дата.

Кой е Борис Ячев

Борис Янков Ячев е  депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“.

Роден в Петрич. Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС. Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание. Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството. На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО. През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ. През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област.

Семеен, има двама сина – Янко и Александър.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. бат Сали

    Само това остана – този кафал-ренегат с мутра на неандерталец, да стане зам. премиер! Аман от бояджии, прескайчащи от партийка в партийка само и само да докопат кокала!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *