ЮЗУ преподавателка релаксира с воаяж на три морета

Преподавателката от Катедрата по германистика и романистика към Филологическия факултет на ЮЗУ доц. д-р Дафина Костадинова /на снимката/ релаксира с воаяж на три морета. В началото на лятната отпуска специалистът по английски език се наслади на красотата на Егейско море и турския курорт Кушадасъ, а по-късно посети и родното Черноморие. Преди броени дни доц. Костадинова се завърна от Неа Перамос в съседна Гърция, където „тества“ тюркоазените плажове на Бяло море.

„Гърция ми е фаворит заради морето и плажната ивица. Турция предлага гостоприемство, екзотика, страхотна кухня и друг вид отношение – източното. В България също има прекрасни места и забележителности, но те за съжаление се неглижират и не се рекламират достатъчно”, сподели впечатленията си преподавателката и определи като единствения минус на почивката си в южната ни съседка факта, че повечето гърци не говорят добър английски език и това затруднява комуникацията им с чуждестранните туристи.

Въпреки лятното и ваканционно настроение доц. Костадинова не спира да работи и през отпуската. Тя редактира и превежда научни материали за чужбина на колеги и приятели. Наред с това в съавторство с декана на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт доц. д-р Стоян Везенков и колежката си от Катедрата по логопедия гл. ас. д-р Елка Горанова издаде статия в списание, реферирано в международната база данни „Скопус”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Здравобара Якошиба

    Ега те тъпотията! От заглавиено оставаш с впечатление, че е обиколила едва ли не Тихия, Индийския и Атлантическия океани, а то било в Турция и Гърция. Колко българи обикалят постоянно тези дестинации, но се хвалят май само комплексарите! И то голяма наука прави тази с преводи на английски на статии на колегите си!!! Та всеки преподавател във ВУЗ би следвало да владее английски поне на ниво да си пише статиите! И всичко това го представяте в рубрика „ВИП“! Не разбирате ли, че копаете дъното?

    Отговори
    1. Попивко Папкин

      В ЮЗУ са разринали дъното още с избора на т.нар. им „ректор“, самопровъзгласил се и за „проф.“. Какво друго да очакваш от лизачите му??!

      Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *