Юристът Г. Зарев спечели конкурса за шеф на „Дупница транс”

Юристът Георги Зарев спечели конкурса за управител на общинското дружество „Дупница транс”. Вчера в 11.15 часа петчленна комисия, съставена от общински съветници и експерти от Общинската администрация, отвориха документите на двама от кандидатите – служителката в община Бобов дол Гергана Михайлова, която отговаря за транспорта в миньорската община, и юриста от Дупница Георги Зарев, който работи във фирмата за ремонт на автомобили на баща си. Третият кандидат – бившият лидер на СДС в Дупница Антон Христов, не беше допуснат до конкурса, тъй като закъсня с 30 минути.

„И двамата кандидати имаха документи съгласно изискванията за позицията и отговаряха на критериите. Запознахме се със стратегиите им за развитие на дружеството за следващите 3 години, след което проведохме и събеседване. С минимална разлика по-добра оценка получи Георги Зарев и той ще бъде предложен на следващото заседание на ОбС за утвърждаване“, обясни председателят на комисията Йордан Йорданов.

Проведеният вчера конкурс е трети поред за длъжността, след като другите два се провалиха заради липса на кандидати. Председателят на изпитната комисия Й. Йорданов тогава заяви, че няма желаещи да работят за 900 лв. месечна заплата.

Както „Струма” писа, община Дупница създава ново общинско предприятие, което ще обслужва новата линия на градския транспорт, която ще тръгва от социалните жилища в района на бившите казарми, като маршрутът й ще продължава до квартал „Байкал“. За целта ще бъдат закупени три автобуса.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *