Ябълкова торта с орехов крем

Продукти

За блата:
4 ябълки
кафява нерафинирата тръстикова захар Dark Muscovado – 175 гр.
меко масло – 200 г
3 яйца
брашно – 225 г
бакпулвер – 1 и 1/2 ч.л.
есенция ром – 2-3 капки
канела на прах – 1 с.л.
сол – 1 щипка

За крема:
смлени орехи – 140 г
прясно мляко – 100 мл
пудра захар – 170 г
меко масло – 200 г
ванилия

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта. Постепенно добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете канелата и есенцията ром. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали. Разбъркайте добре, докато се поеме и сместа стане гладка. Измийте и почистете ябълките от семките и дръжките. Нарежете ги на малки парчета. Сипете ги в купата с кексовото тесто. Разбъркайте внимателно с лопатка, докато се смесят равномерно. Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 24 см) с хартия за печене. Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. или докато сладкишът стане плътен в средата. Оставете да се охлади напълно и отстранете от формата. За крема варете за кратко на умерен огън ореховите ядки и млякото. Оставете ги да се охладят. В купа разбийте маслото с пудрата захар и ванилията за крем. Добавете орехите и разбийте отново. Разрежете блата много внимателно по средата и поставете долната част върху поднос. Нанесете отгоре половината от крема и покрийте с горната част на блата. Разпределете и останалия крем. Украсете по желание с орехови ядки и сушени резени ябълка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *