Японски пътен инженер пристигна на гости в Дупница и сподели житейска рецепта за жените: Всяка е красива, стига да е видян чарът й от подходящия мъж

Японецът Тошиаки Имаки, инженер по пътно строителство, пристигна за втори път в Дупница по покана на свои приятели. На чаша японско саке и ароматно, вкусно домашно българско сладко от смокини Тошиаки Имаки сподели своите впечатления за България:

„Чувствам, че българският и японският народ са много близки и приятелски настроени помежду си. Миналата година бях на събора в китното село Новоселяне, където имах честта да се запозная с правнучката на Васил Левски, която е много скромен и интелигентен човек. Имате невероятна природа. Посетил съм Светата Рилска обител и останах омагьосан от красотата на величествената Рила планина, която много ми напомня за прелестните Вишневи градини в Япония. Посетих Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил, където се запознах с творчеството на този велик художник, а след това разказвах на моите сънародници. Интересувам се от българската история, от българската поезия. Обичам поезията хайку, но избягвам такава, в която има нотки на тъга, защото ме натъжава“, сподели Тошиаки Имаки.

„На 27 август ще навърша 71 години и през цялото време не съм спирал да се трудя и да се обучавам. Обичам много да готвя. Любимото ми японско ястие е суши. А от българските ястия обичам много киселото мляко, шопската салата, пълнените чушки…“, допълва г-н Имаки.

На въпрос по какво си приличат и по какво се различават българките и японките той с усмивка отбеляза: „Българките и японките са много красиви, трудолюбиви, имат чувство за хумор… Жените не ги деля по националност, една жена, когато е красива и нежна, си личи, независимо дали е българка или японка. Всяка жена е красива, стига да бъде видян чарът й от подходящия мъж“, каза г-н Имаки.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *