Ясен е новият съперник на Джошуа за боя на 1 юни

Ясен е новият съперник на световния шампион по бокс Антъни Джошуа за боя на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Британецът ще направи своя дебют на американска земя срещу американеца Майкъл Хънтър.

Според www.worldboxingnews.net мачът ще бъде официално обявен в началото на другата седмица. 30-годишният Майкъл Хънтър е бивш претендент за световната титла в полутежка категория, но вече се е аклиматизирал при най-тежките и има три впечатляващи победи. Иначе единствената му загуба до момента е от украинеца Олександър Усик, който през май ще дебютира при най-тежките. И тримата боксьори са клиенти на компанията Мачруум на промоутъра на Джошуа Еди Хърн. Според специалистите Хънтър е в добра форма, макар да си остава пълен аутсайдер срещу Джошуа, а преговорите са минали изключително гладко.

След пропадането на мача на 1 юни с уличения в употреба на допинг Джарел Милър, в пространството се завъртяха една дузина имена на евентуални съперници на Джошуа, сред които бе и това на нашия Кубрат Пулев. Впоследствие списъкът бе сведен до двама – кубинеца Луис Ортис и Майкъл Хънтър.

Самият Милър си призна прегрешението, след като и втората му проба се оказа положителна. Грози го минимум две години наказание. Той се провали на допинг тест и преди няколко години, когато все още се подвизаваше в кикбокса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *