Я. Белчева от Разлог посрещна гости за 100-тния си рожден ден, кметът Кр. Герчев я изненада с цветя и подаръци

С бодър дух и усмивка посрещна вчера 100-тния си рожден ден Янка Белчева от град Разлог. Кметът на общината инж. Красимир Герчев посети рожденичката в дома й и й пожела да бъде здрава и все така озарена от порива на емоционалността. Той й поднесе торта, цветя и практичен подарък.
Животът на Янка е белязан и с много тежки моменти, като загубата на близки хора, включително две деца и внуци. Единствено остават дъщеря й Милка и внучката Антоанета – дъщеря на сина й, която дълги години е живяла в Канада, където става професор по цитобиология, а в момента живее със семейството си в град Одензе, Дания, и е завеждащ клиника там. Антоанета е възпитаник на разложката гимназия, а постигането на професионалните висоти е повод за гордост на стогодишната Янка и дъщеря й Милка.
Рожденичката споделя още, че въпреки трудните моменти е благодарна на живота. Преживяла Втората световна война, ясно си спомня самолетите и криенето от тях в градините, спомня си и годините без баща й, който е работил в Америка, и декарите тютюн, които се е налагало да отглежда.
Столетницата споделя изключително емоционално своите преживявания, радости и тъги, а също така и че дъщеря й Милка, с която живее, е нейната опора и упование.
Въпреки че не е очаквала след тежките моменти да доживее сто години, Янка се радва, че днес посреща гости в дома си именно по този повод. Тя пожелава на всички да са здрави, да се обичат и да живеят добър и смислен живот.
ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *