10 безценни тайни: Как да предпазите любимия от изневяра

Според статистиката, 64% от мъжете изневеряват на жените си.
Психолозите обясняват каква трябва да бъде връзката между мъжа и жената, за да се намали рискът от изневяра.
Връзките са преди всичко вид работа, която изисква много усилия. Всяка причина за изневяра, както и всяка връзка, е уникална и няма една формула или общ съвет, който да помогне на всички без изключение. И все пак има 10 тайни – тайните на мъдрите жени, които са обичани от мъжете си.

Тайна 1: избор на правилния мъж
Дали ще ви останат верни зависи от това какъв мъж сте избрали. Егоистите са съсредоточени върху себе си и своите желания, затова са много по-предразположени към изневяра. Изложени на риск са и тези, които са изневерявали в минали връзки, както и тези, чиито бащи или приятели са били хванати в изневяра.

Тайна 2: обяснете му какво означава изневярата за вас
Някой смята, че една целувка е изневяра, други са сигурни, че изневярата е еднократна връзка с непознат, а трети говорят за емоционална интимност. За всичко това трябва да се говори. Един мъж трябва да знае какво се смята за нормално във вашия брак, с какво сте готови да се примирите и какво смятате за категорично непростимо.

Тайна 3: не лъжете
Доверието в една връзка е основното правило. Ако няма доверие, няма да има и връзка. Вече е научно доказано, че хората изневеряват най-често в „токсични“ бракове, където проблемите не се обсъждат, кавгите не свършват, а оплакванията се трупат ли трупат… По-добре горчивата истина, отколкото сладка лъжа.

Тайна 4: живейте собствения си живот
Всеки човек има свое лично пространство и е много важно партньорите да имат нещо свое: хоби, свободно време за себе си бизнес и комуникация с приятели. Постоянният контрол и настойничество се свързва само с недоверие.

Тайна 5: не упреквайте липсата на пари
Много често в семействата възникват кавги поради липса на пари. Важно е да решите този проблем заедно, да намерите съвместен изход от лошата ситуация.

Тайна 6: общувайте искрено, не се опитвайте да манипулирате мъжа
Манипулацията е забранена. Не може да поставяте условия. Не можете да принудите човек да направи нещо против волята му. Може би ще проработи няколко пъти, но подобно поведение може да тласне партньора ви да изневери. Ако искате нещо, помолете открито.

Тайна 7: поддържайте жива романтиката
Ежедневието и постоянното решаване на проблеми ви карат да забравите за романтиката. Внесете нежност, топлина, любов, страст в семейните си отношения и се старайте непрекъснато да ги подобрявате. Изневярата в повечето случаи е просто опит за разнообразие в живота. Помислете дали вашият мъж се чувства щастлив до вас.

Тайна 8: Не критикувайте близките му
Нелицеприятната критика към неговата майка, семейство или приятели може да усложни връзката, особено ако критиката се сипе неспирно. Вместо да съдите, психолозите съветват да се вгледате по-отблизо в близкия му кръг и по възможност да приемете някои отделни хора. Опитайте се да гарантирате, че тези, с които мъжът общува, ви виждат щастливи заедно по-често.

Тайна 9: бъдете внимателни към него
Повишаване, уволнение, раждане на племенник, загуба на роднина – това са все рискови фактори. Поради липсата на подкрепа от жената, която обичат, много мъже се опитват да запълнят празнотата в душата си с нови емоции.

Тайна 10: Общувайте с щастливи двойки
Скорошни наблюдения на психолози показват, че приятелството с щастливи двойки намалява риска от изневяра и развод.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *