10-годишният Андрей Звънчаров от Разлог стана златен медалист на международен фестивал

Талантливият Андрей Звънчаров от Разлог, който е син на главния експерт в отдел ТСУ към Общинска администрация – Разлог, завоюва първото място в Международния фестивал на изкуствата „Радост на брега“, който се проведе за петнадесети пореден път в Созопол. Момчето впечатли журито със своите изпълнения на пиано и спечели златен медал в категория „Инструментал“ в трета възрастова група.

Във фестивала взеха участие стотици деца от цялата страна, които се съревноваваха в редица категории в областта на музикалното, инструменталното, танцовото, изобразителното, сценичното изкуство и други.

Още петгодишен Андрей започва уроци по пиано в Благоевград при Анита Богданова. Няколко месеца по-късно той печели първата си награда за най-малък участник в Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в гр. Перник. През 2017 г. Андрей отново получава награда за най-малък участник в XIІI национален детско-юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба” в София. Само преди два месеца малкият пианист спечели първо място в категория „Инструментални изпълнители“ 8-12 г. на XXX международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *