10 дни преди първия училищен звънец в Гоцеделчевско търсят над 30 преподаватели, само във Ваклиново – 7

10 дни преди началото на новата учебна година училищата в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча  усилено търсят учители. Те са обявили 31 свободни работни места за преподаватели по различните учебни предмети и едно за технически секретар. То е в Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в града и кандидатите за него могат да заявят желанието си за работа до първия учебен ден – 15 септември.

Най-голяма нужда от учители има в основното училище „Стефка Съботинова“ в сатовчанското село Ваклиново. Там ръководството търси преподаватели по седем учебни дисциплини – история, география, изобразително изкуство, физика, математика и информационни технологии. Нито едно от тези работни места обаче не е на цял щат. Такова е само мястото за учител начален етап.

Четирима преподаватели пък трябва да намери до средата на септември школото в Долен. Те ще трябва да обучават малчуганите по история, география, човекът и природата, както и децата в началния курс.

Двама учители за целодневна организация на учебния процес в начален етап търсят в основното училище в гърменското село Горно Дряново. От такива имат нужда и школата в Брезница и Дебрен, както и в Първо основно училище в Гоце Делчев. В последното имат нужда и от преподаватели по английски и руски език.

По един учител по технологии и предприемачество търсят в средните школа в Сатовча и Кочан. В Кочан има обявено и свободно работно място за педагогически съветник.

В ОУ – село Борово предлагат работа на половин щат за учители по история и физическо възпитание и за начален учител на цял щат.

В Обединеното училище в Лъжница имат нужда от учител по математика и физика. От специалист по физика се нуждае и школото в село Слащен, община Сатовча.

Три са обявените свободни работни места за учител по български език и литература. Желаещите да преподават само тази учебна дисциплина могат да го направят в Плетена. В обединеното школо в Дебрен новият преподавател освен БЕЛ трябва да преподава и музика, а в това в Корница ще трябва да комбинира с изнасяне на уроци по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Впечатление прави фактът, че има много кратко време за кандидатстване, течащо от деня на подаване на информацията до крайния срок за кандидатстване за обявеното работно място. Масово този срок е около една седмица.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *