10 истини за срещите след 30

В „Сексът и градът“ Кари Брадшоу и приятелките ѝ дълго време се оплакваха колко е трудно да излизаш по срещи и да си намериш мъж след 30-те. Но всъщност тази възраст има и своите плюсове. Какво е да излизаш по срещи като пораснала жена, подгответе се да чуете пълната истина:

1. Чувате постоянно: „Защо още си необвързана?“

Хората край вас го правят не с лошо чувство и все пак това е адски дразнещо. Това, че те са срещнали своята половинка на 20, не означава, че с всички е така. Научете се да реагирате на подобни въпроси с усмивка, не им се сърдете.

2. Свикнали сте да не делите

Вече сте в четвъртата декада от живота си и е нормално да имате изградени навици и дори особена привързаност към някаква своя територия. Може да ви е доста трудно да делите леглото и банята си с някой друг.

3. Сексът е доста по-добър, отколкото в 20-те

Вече познавате себе си доста добре, знаете и какво искате и как да го постигнете.

4. Багажът става по-голям

С напредването на възрастта си избирате и по-опитни партньори, които са преживели това-онова. Няма ги вече онези безгрижни хлапета, а имате работа с мъже, които ще са обременени от предишните си връзки, че дори бракове. Инвестирайте време и търпение, само ако видите, че човекът наистина си струва.

5. Свалките вече не стават по баровете

След 30 вече сте наясно, че един флирт в бара вероятно ще доведе до еднократен секс и нищо повече. Затова, ако търсите по-сериозен ангажимент, оглеждайте се на други места.

6. Грижата за здравето е важен фактор

Той отказва да близне алкохол целия месец, а вие сте на седмичния си детокс. Ясно е, няма да излизате никъде! Преди десет години не ви дремеше колко часа спите, колко чаши пиете и кога ще изразходите мазната пица. След 30 здравето е с приоритет пред забавлението и романтиката.

7. Свалят ви по-млади мъже

А вие се чудите дали да го приемете като комплимент или като наказание. Определено възрастовата граница има някои плюсове, но те са по-скоро физически, така че подобни сладури стават само за креватна гимнастика в по-честия случай.

8. Децата усложняват личния ви живот

Трудно е да намерите време за среща между работата, взимането на децата от училище, извънкласните им занимания и домакинските задачи. Ако искате спокойна среща, по-добре делегирайте всички ангажименти по децата на някой друг в съответния ден. Все пак има баби, нали?

9. Липсата на деца притеснява роднините ви, но не и вас

Постоянно ви повтарят, че часовникът тиктака, а и не е като да не знаете, че след 30 може да има някои усложнения в процеса на забременяване и раждане. Но медицината толкова е напреднала и почти всяка холивудска звезда ражда след 40, така че някак си ви е обзело вътрешно спокойствие. Уви, майка ви мисли по друг начин и не спира с упреците, че се „мотаете“ с майчинството. Заредете се с търпение…

10. Знаете кога не си струва

Вече сте във възраст, когато сте наясно какво търсите и какво не можете да преглътнете. Излизали сте с достатъчно „жаби“ и разпознавате следващата на мига.

tialoto.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *