10 неща, които излизат от мода през 2021 г.

Модата е неоспорим кръговрат. Всяка година навлизат нови тенденции, а други излизат от мода толкова бързо, колкото са се превърнали в хит. Световните дизайнерски къщи вече са готови със списъка си с дрехи и аксесоари, към които не бива да посягаме през новата 2021 г. Те обаче съветват да не ги изхвърляме, а да ги заровим дълбоко в гардероба, защото не се знае кога отново ще се завърнат по витрините на бутиците.
Малките чанти са първото, за което трябва да забравим през идната година.

Колкото и симпатични да са те, са напълно нерационални и затова бяха хит само един сезон. През 2021 г. се завръщаме към стандартни чанти с определена форма и елегантен външен вид, в които можем да поберем всичко. След близо 10 години модна доминация скъсаните дънки също остават в историята. На върха се завръщат класическите модели, които са вталени в бедрата, но се разкрояват в долната част на крака под коляното. Актуални ще бъдат по-тъмните цветове в денима. Светлите нюанси, наръфаните джобчета, лепенките, капсите и другите украшения няма да бъдат стилно и модерно решение.

Неоновите нюанси на дрехите, които струяха от всеки магазин, също няма да намерят място сред топтенденциите. Въпреки че присъстваха на модната сцена от 2016 г., през последните месеци започнаха да се превръщат по-скоро в кич. През 2021 г. неонът ще бъде заменен от тропическите щампи. Напръсканите десени, които сякаш сме потопили, без да искаме, в белина, също ще бъдат модна грешка през новата година. Заедно с тях от класацията отпадат и клиновете в различна дължина, които дизайнерите казват, че ще бъде допустимо да ползваме само ако се занимаваме с конна езда или с фитнес. При аксесоарите пък рокада ще има при портфейлите. Заради масовото използване на карти и безконтактното плащане големите марки спират да произвеждат модели с разделители за стотинки и книжни банкноти.

Те вече залагат на миниварианти с по няколко отдела, в които можем да съхраняваме само дебитни и кредитни карти. Тънките и малки слънчеви очила, типични за 90-те години на миналия век, пак остават в миналото. Ще има завръщане към по-класически и обемни модели, които наистина предпазват от вредните UV лъчи. Сред материите най-неизползваеми ще бъдат прозрачните, а на тяхно място с гръм и трясък се завръщат сатенът и коприната. От цветовете пък трябва да забравим за млечното зелено, наречено „мента“, което владееше модата предходните два сезона.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *