10 неща, които не трябва да делите с други хора

Прекрасно е да споделиш нещо свое с ближния си, но и това неписано правило има изключения. Дерматологът от Ню Йорк д-р Уитни Боу и професорът по микробиология и патология Филип Тирно изброяват 


Кърпите за баня.

Хавлиите ни правят сухи поради техните абсорбиращи свойства, но поемат и някои нежелани микроби, които могат да живеят в продължение на дни, седмици и месеци.
 

Гланц за устни
Устните изобилстват от кръвоносни съдове, които са готови да абсорбират всичко, което слагате върху тях, включително и микробите. 
 

Четка за зъби
Вещите, които използваме за личната си хигиена, не бива да бъдат делени с други хора, независимо от това колко близки са ни те.
 

Джапанки или чехли за баня
Това е сигурен начин да хванете гъбички или други кожни проблеми.
 

Слушалки
Особено в случаите, когато тренирате във фитнеса или тичате в парка, бактериите по слушалките се натрупрат още по-лесно заради топлината и влагата. Ако все пак се нагала да поделите слушалките си с друг, почистете ги преди това с тампон, напоен с алкохол.
 

Нокторезачка
Те са пълни с микроби и дори ако някой има здрави на пръв поглед нокти, не е изключено по нокторезачката да има следи от нежелани неща.
 

Обеци
Ако не може да откажете на приятелка, която иска да ѝ дадете обеците си за важен повод, преди и след това ги почистете добре с тампон, напоен с алкохол.
 

Гъба за къпане
Те са пълни с бактерии, мъртви клетки и какво ли още не. Най-добре ги сменяйте всеки месец и не ги делете с друг.
 

Самобръсначка
След употреба, по нея не остават само косъмчета от предишното бръснене, но и мъртви кожни клетки, които съдържат бактерии. 
 

Рол-он или дезодорант против изпотяване
Задачата на дезодорантите е убиването на бактериите, причиняващи лоша миризма, така че антибактериалните съставки осигуряват допълнителна защита. Но много дезодоранти само маскират миризмата с аромат, затова е лесно да се размножават бактериите. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *