10 неща, които носят късмет в дома ни

Домът задължително трябва да е обгърнат в уют, да дава топлина и да ни залива с позитивна енергия, която да свали товара от работния ни ден и да намали стреса в тялото ни. За целта в него е добре да присъстват някои декоративни елементи, смятани за носещи късмет. Различните народи по света имат своите характерни талисмани, за които вярват, че правят енергията в дома по-добра, както и че носят късмет.

Фъншуй 

Фъншуй е комплексна наука, която се занимава с подредбата на дома и предметите в него с цел канализиране на енергията и постигане на хармония и късмет в живота. Според китайската култура, фъншуй ще ви донесе щастие и ще направи дома ви едно по-добро място за живеене, в което ще се чувствате физически и емоционално здрави, пише Az-jenata.bg.

Ароматни клечки 

В различни източни култури ароматните клечки се смятат за помощник в прогонването на негативната енергия от дома. Те помагат за релаксация и отпускане, както и за прочистване на лошите мисли от съзнанието.

Фигурки слончета 

Според будистката и хиндуистката култура, слонът е божествено създание. Той е символ на плодовитост и мъдрост. Ако статуята на слон, която ще поставите в дома си, е изправена нагоре, а хоботът на слона сочи към небето, това ще донесе на дома ви много добър късмет.

Подкова 

Подковата е символ на късмета не само в нашите традиции и култура, но и в тези на много други народи по света. Ако си намерите подкова някъде сред природата, това ще ви донесе още по-голям късмет в живота и в дома ви. Не забравяйте да я окачите над входната врата. Така тя ще канализира добрата енергия в жилището ви и ще ви пази от зли сили.

Статуетка костенурка 

Отново според фъншуй, символите, пресъздаващи образа на костенурката носят щастие в дома. В китайската култура се смята, че черупката на костенурката носи подкрепа за дома и че има защитни сили. Поставете по една статуетка костенурка на всеки вход на жилището, ако имате повече от един.

Бамбук 

Бамбукът е основна градивна единица в домовете на много източни народи, сред които японци, китайци, виетнамци, индонезийци, корейци. По тази причина в културата на тези източни народи се смята, че бамбукът има вълшебни сили да пази дома от зли сили и носи късмет.

Червен цвят 

Червеният цвят се свързва с добрия късмет в много култури по света. В Индия, например, булките носят червено на сватбения си ден като символ на просперитет и чистота. Можете да украсите всекидневната си с изящна червена ваза, която да ви носи късмет.

Хамса или ръката на Фатима (ръката на Мириам)

Този символ присъства в северноафриканските и близкоизточните култури. Тясно свързан е с арабската, еврейската и ислямската култури, както и с финикийската в Древността. Днес хамса присъства в различни варианти под формата на сувенир, украшение за дома или бижу. Ако поставите ръката на Фатима в дома си, тя ще ви пази от лош късмет.

Символи с прасенца 

Неслучайно касичките за пари най-често са във формата на прасенце. Това животно носи добър късмет във финансов и личен аспект. Смята се, че традицията с касичките за пари във форма на прасенце започва от Германия и Англия през Средновековието.

Жълъди 

Ако пазите няколко жълъда в купа в дома си, това ще ви носи много добър късмет. В това са убедени северноевропейските народи. В тяхната култура жълъдът е символ на протекция, сила и късмет, защото дъбът е дърво, което може да устои на всякакви атмосферни условия и живее стотици години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *