10 неща, които помагат да изберем правилния партньор

Все още сте сами и се чудите защо не срещате подходящия мъж, който да ви накара да забравите всички преди него? Или пък сте в поредната нещастна връзка и се чудите защо все на вас се случва това?

Има десет неща, които ще ви помогнат да откриете къде грешите и съвсем скоро да откриете любовта, която заслужавате. Ето кои са те:

Не се страхувайте
Много често хората се обричат на нещастие от страх. Страх от самотата. Много са случаите, в които някой остава в една връзка, само защото не иска да остане сам. Не са малко и случаите, в които някоя жена се впуска в сериозни отношения с неподходящ мъж поради същата причина. Психолозите са категорични, че е по-добре да сте сами и да изчакате правилния за вас партньор, отколкото да сте нещастни с неподходящ човек, тъй като вземането на решения от страх води до объркване, тревожност и общо чувство на неудовлетворение.

Не започвайте бързо сериозна връзка
Бъдете внимателни, когато решите да се впуснете в една по-сериозна връзка, малко след като сте започнали да се виждате с даден мъж. Вие все още не познавате човека срещу вас, за да сте сигурни, че можете да инвестирате повече в тези отношения. С течение на времето, ще разберете неща, които ще ви покажат дали наистина сте съвместими. Ако сте заложили много на връзката ви и накрая се случи така, че двамата не си пасвате въобще, вие ще сте тези, които са наранени и огорчени.

love-1

Давайте шанс на хората
Ако всеки път заделяхте по един лев, когато някоя приятелка ви каже, че няма да излиза с някого, защото не е нейн тип, сигурно сега щяхте да сте милионерка. Психолозите са категорични, че трябва да даваме шанс на хората, защото много често се случва така, че започваме да се чувстваме привлечени към някого, едва след като го опознаем, защото може първото впечатление да ви е подвело. Може той да не е толкова несериозен, колкото изглежда, а това би станало ясно чак след един разговор. Сексуалната химия също може да се появи на по-късен етап.

Изхвърлете списъка си
Нека си го признаем, много жени имат дълъг списък, съдържащ качествата, които трябва да притежава идеалния мъж. Ако следвате този набор от критерии, е много възможно да пропуснете доста подходящи за вас партньори. Едно е ясно, почти невъзможно е да се намери идеалния мъж, който да изпълни всичките ви изисквания. Затова вместо да си стоите вкъщи и да чакате принца на бял кон, дайте шанс на симпатичното момче, което ви покани на среща последния път.

Търсете качествата на доброто партньорство

Когато искате да имате връзка, търсете у партньора си качествата, които помагат да се изгради една стабилна основа на доброто партньорство. Това са емпатия, почтеност, честност, надеждност, доброта и емоционална щедрост. Нека те да са водещите в отношенията ви с даден мъж, а не какви очи има и колко страхотно се целува. Разбира се, няма да е лошо и това да ви харесва, както и да имате доста сходни интереси, но все пак не забравяйте, че заслужавате най-доброто.

Нека страстта да не е водеща
Хората имат склонност да се примирят с много глупости, които човекът до тях прави, само защото са привлечени от него. Не позволявайте страстта да властва над вас и да е в основата на вашите отношения. Не отхвърляйте този съвет с лека ръка, тъй като изследванията показват, че хората масово пристъпват своите принципи, когато изпитват неустоима страст към някого.

love-2

Не се съобразявайте с него
И тук не става дума да правите компромиси, защото те са задължителни във всяка една връзка (но да са двустранни). Тук става дума за това да определяте всяка минута от живота си спрямо графика и желанията на човека до вас. Ако се хващате, че решавате дали да се видите с някоя приятелка, едва след като знаете дали ще се видите с него или просто определяте всичките си ангажименти така, както той иска, явно вече сте попаднали в капана на емоционалната зависимост. Спрете се навреме и започнете да мислите и за себе си. И никога не забравяйте, че в една връзка вие и вашето щастие сте най-важните. Защото ако вие сте щастливи и удовлетворени, това ще се отразява и на отношенията ви с партньора.

Бъдете с някого, с когото сте 100% себе си

Този съвет може да звучи като поредното клише, но е много вярно клише. Когато сте напълно себе си покрай човека до вас и имате спокойствието да казвате и правите всичко, което поискате, то вие сте в една хармонична и щастлива връзка. Защото в живота е много трудно да намерите място, където да се чувствате на 100% себе си, и именно връзката ви трябва да бъде онова безопасно и удобно място, където да не се налага да слагате маска.

На чакайте промяната

Не оставайте в една връзка, чакайки нещо да се промени. Вие сте тези, които трябва да бъдат тази промяна. Ако сте сигурни, че отношенията ви с мъжа до вас са обречени или не са това, което искате, то най-добре е да се разделите с него. Защото в противен случай няма да имате възможността да срещнете правилния за вас човек. Бъдете наясно със себе си и с това какво искате и направете първата крачка към голямата промяна. Щастието ви зависи само от вас.

Забавлявайте се
Колкото по-малко се напрягате заради ежедневните проблеми, толкова по-щастливи и спокойни ще сте със самите себе си. А това ще се отразява и на всичко покрай вас. Усмихвайки се на света, вие ще привличате само положителна енергия и хора, които ще ви карат да се чувствате добре. Включително и страхотния мъж, за когото мечтаете.missbloom

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *