HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

10 признака, които крещят, че тялото ви е препълнено с токсини

Макар не винаги е очевидно на пръв поглед, има няколко признака, които показват, че тялото ви е пълно с токсини. Вижте ги:

1. Борба с излишни килограми
Ако сте се опитали да се отървете от излишните килограми чрез упражнения и преброяване на калории, но нищо не се случва, възможно е токсините да ви блокират.

2. Необяснима умора
Ако спите осем часа всяка нощ, но се събуждате уморени, причината може да е токсини. Високите нива на токсините в тялото с допълнителен стрес изчерпват надбъбречните жлези.

3. Безсъние
Ако тялото ви съдържа повишено количество токсини, нивото на кортизола може да бъде засегнато. Кортизолът е хормон, който се освобождава, за да улесни справянето със стреса. При нормални обстоятелства най-високото ниво е сутрин, а най-ниско – вечер, но ако се наруши балансът нивото на кортизола вечер може да бъде високо, поради което преди лягане сте пълни с енергия и не може да заспите. Безсънието може да наруши здравето ви, така че е много важно да опитате да спите всяка нощ в продължение на осем часа

4. Объркване
Много от токсините засягат работата на мозъка ви и сред тях са аспартам и мононатриев глутамат (MSG). Поради тях може да се почувствате объркани, така че е добре да ги премахнете напълно от диетата. Аспартанът може да се намери в различни видове напитки и без захар, диетични храни и паста за зъби, докато MSG се намира в преработените храни.

5. Необясними главоболия
Ако редовно имате главоболие без особена причина, нивото на токсините в тялото ви може да е твърде високо. Главоболието също може да се причинява MSG и аспартам, но също така и тежки метали, изкуствени оцветители и консерванти.

6. Лош дъх и газове
Ако имате лош дъх или газове, възможно е вашият черен дроб и червата ви да имат проблеми с елиминирането на токсини от тялото ви

7. Запек
Много е важно всеки ден да изхвърляте отпадъчните съставки от тялото, в противен случай токсините се абсорбират обратно в тялото през червата. Пийте повече вода и увеличете приема на хранителни вещества в тялото.

8. Болка в мускулите
Ако имате неочаквана мускулна болка, причината може да е токсини. Някои от токсините стимулират мускулните болкови рецептори, водещи до спазми и болка.

9. Кожни проблеми
Вашият черен дроб трябва да елиминира повечето от токсините, на които сте изложени, но в случай на прекомерно количество токсини това се проявява на кожата и може да доведе до акне, обриви и язви.

10. Чувствителност към миризми
Ако силно чувствате различни миризми, то може да се дължи на токсини в тялото ви. Тази чувствителност може да доведе до главоболие и гадене.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *