10 причини един мъж да не иска да прави секс с вас

Всеобщото схващане по отношение на мъжете и секса е, че на мъжете винаги им се прави секс. Това твърдение не само че не е вярно, но и има много причини мъжете да не искат да правят секс с партньорката си или с жената, с която излизат. Без значение дали е влюбен или не, мъжът може да няма желание за интимност и това са причините, поради които вашият любим да не иска да прави секс с вас.

1. Той не е в настроение.
Понякога мъжете също нямат настроение за секс. Въпреки че е широко разпространено схващането, че няма мъж, който да не е готов за секс във всеки един момент, това далеч не е така. Проблемите, натовареното ежедневие, чувствата, колебанията, емоционалното и физическото състояние в момента са все фактори, които могат да потиснат мъжкото либидо.

2. Той не се интересува от вас.
Може да звучи невероятно, но повечето мъже не правят секс току-така с която жена им падне. Вярно е, че тяхната природа е по-сексуална в много отношения, но това не означава, че биха легнали с всяка жена. Това може да е причината той да не иска да прави секс с вас, колкото и да се опитвате. Може би просто не ви харесва.

3. Иска да изчака, докато отношенията ви се задълбочат.
Някои хора, включително и много мъже, предпочитат да не се впускат веднага в сексуални отношения с жена, дори да я харесват и да са влюбени в нея. Причините могат да са наистина много – от несигурност в себе си до съмнение, че ще го помислите за мачо и сваляч, ако спи с вас още на първа среща.

4. Изчаква точния момент.
Понякога мъжете имат конкретна представа за това кога и как да се случи първият път с дамата на сърцето им. Сексът е интимен момент, който вълнува и мъжката част от човечеството. Не мислете, че са животни, които искат просто да спят с вас. Ако усещате, че мъжът до вас ви харесва страшно, дори е влюбен във вас, но още не сте правили секс за първи път, една от възможните причини е именно той да изчаква подходящия момент. Имайте търпение.

5. Той не осъзнава, че искате да правите секс.
В много случаи сигналите, които си изпращаме един на друг, не са достатъчно отчетливи за човека отсреща. Мислите си, че сте му дали да разбере, че го харесвате и че имате по-дълбок интерес към него, но той не ви е разбрал. Ето защо може да не иска да спи с вас, въпреки че и той има интерес към вас.

6. Той не е много сексуален човек.
Някои хора, включително и мъже, просто не са особено сексуален тип хора. Това не означава, че не ви харесва, че няма интерес към вас или че не е влюбен във вас. Просто може да е такъв тип човек, който предпочита да започне разговор, да ви обгрижва, да гледате филм заедно, сгушени под завивките, но без да правите секс.

7. Прекалено много стрес.
Стресът оказва огромно влияние върху либидото на мъжете. Те започват да се притесняват за представянето си в леглото и предпочитат да го отложат. Проблемите му може да нямат нищо общо с вас и личния ви живот заедно, ако сте двойка.

8. Депресия.
Депресията засяга и мъжете. В зависимост от степента на развитие на това емоционално и психическо състояние то може да засегне и желанието за секс. Менталното здраве и състояние кара много мъже да се отдръпват от половинките си без това да означава, че не ги обичат.

9. Нервност.
Има вероятност един мъж да не иска да прави секс с вас, защото се притеснява от сексуалното си представяне. Жените обикновено се притесняват от тялото си и се страхуват да се съблекат голи пред мъж. Мъжете, от друга страна, имат подобни страхове, свързани с представянето им по време на секс. Стереотипите, свързани с продължителността на половия акт, с големината на пениса и с броя сексуални актове за една нощ. Всички тези и още стереотипи предизвикват усилена нервност у много мъже, което ги спира да правят секс с вас, особено за първи път.

10. Той е разстроен за нещо във връзката ви.
Колкото и невероятно да звучи за много жени, мъжете също се сърдят, огорчават се и това ги кара да се отдръпват. Той може да няма никакво желание да прави секс с вас, защото е недоволен от нещо във връзката ви. Най-добре е да поговорите. Откритата комуникация е най-добрият начин да решите интимните си проблеми.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *