10-те национали от Дупница без нито един медал, треньорът Хр. Михалчев се заканва да дърпа уши

Десетте национали от Дупница не спечелиха нито един медал на двата престижни форума по олимпийско таекуон-до, в които участваха през уикенда и в които влязоха с големи очаквания. Разочарованият наставник Христо Михалчев се закани да дърпа ушите на подопечните си в опит да ги вкара в правия път. На европейското първенство за младежи и девойки до 21 г. в Полша Митко Джорджев се справи с трима противници в самия край на двубоите в кат. 68 кг,  преди да отстъпи в четвъртфиналите на руснака Рустан Одинаев и да се размине с почетната стълбичка. Решителния мач за отличие в кат. 57 кг загуби и Луиза Захариева, която водеше с 5:1 на опонентката си от Русия, но допусна рядко срещан обрат за 6:8. В ранен етап от борбата отпаднаха Мариела Малинова и Николет Костова.

Провал се оказа турнирът за кадети от клас G-1 в Загреб за петте гладиаторки, за които надпреварата в хърватската столица беше генерална репетиция за първенството на Стария континент в тази възраст в Испания в края на месеца. С наведени глави се прибраха в родината Борислава Борисова, Радина Борисова, Александра Георгиева, Михаела Георгиева и Ива Синурлийска. Шестата националка, на която се разчита за Евро-2018 – Анастасия Вакъвчиева, въобще не пътува за Загреб заради наказание, наложено й за нарушаване на дисциплината.

„Предстои ни много сериозен разговор преди предстоящите състезания. Има едно отпускане у всички, което е недопустимо. Двете участия в Полша и Хърватия ни струваха 5000 лв., а насреща само нули. Не се играе така. Да вземем един Митко например, на когото възлагахме най-големите надежди. Трите му победи бяха инфарктни в последните секунди, а едната среща дори взе със златна точка. Влизаше предпазливо в боя и после му трябваше двойно повече усилия, за да спечели. И когато стигна до мача за медал, свърши въздуха. Оглушителен беше шамарът и за останалите”, недоволстваше Хр. Михалчев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *