10 фини знака за нашата несигурност, които ни разкриват безпощадно пред другите

Има ситуации, в които се чувстваме несигурни и притеснени и не знаем как да го скрием. И дори да овладеем думите, то езикът на тялото ни издава безмилостно.

Фините жестове, които издават несигурността ни, могат да бъдат овладени. Те правят лошо впечатление на другите и подронват авторитета ни.

Никой не обича да показва своите слабости и да изглежда срамежлив или несигурен, но за съжаление често се разкриваме точно такива пред другите. Научете повече за езикът на тялото, който “говори” повече от всичко, което казваме.

10 фини знака за нашата несигурност, които ни разкриват безпощадно пред другите:

  1. Лоша стойка

Както знаем, лошата стойка вреди на здравето ни, но тя разкрива и нашите комплекси на другите. Неуверените хора се опитват да бъдат колкото се може по-незабележими и се изгърбват несъзнателно. Това си проличава особено в стресови ситуации.

  1. Кръстосване на ръцете и краката

Кръстосаните ръце и крака издават нашата несигурност повече от всичко друго. Кръстосаните ръце показват на другите, че сме дистанцирани и емоционално “заключени”. Заради този ни навици е по-вероятно да не постигнем желаното в отношенията си с другите. Хората не са склонни да се доверят и разкрият пред човек в тази поза.

Кръстосаните крака не правят толкова силно впечатление, защото повечето хора го правят. Освен това, долната част на тялото остава по-незабележима. Въпреки това, не е добра идея да кръстосваме постоянно краката си.

  1. Потропването или клатенето на краката

И двете показват нервност и неувереност. Обикновено са породени от силен стрес и липса на търпение, но правят лошо впечатление.

  1. Въртене на бижута

Ако имате навика да си въртите пръстена, трябва да знаете, че това издава вашата нервност. Бързите движения, които правим с различни предмети, като цяло са средство за успокоение. Но при всички положения те не говорят добре за нас, особено на важни събития.

  1. Ръцете в джобовете

Ръцете в джобовете говорят за сдържано поведение, дистанцираност и откъснатост. Обикновено се смята, че този човек крие нещо и не е открит и честен. Фините жестове, които издават човек с противоречиви намерения, са и проява на лош вкус.

  1. Покриване на устата с ръка

Притесненият човек, който се страхува, че ще каже нещо излишно, е по-вероятно да сложи ръката си на устата. Това е несъзнателната му защита от самия него.

  1. Докосване на различни части на тялото

Още един нервен жест, който издава, че сме неуверени. Отстрани изглеждаме като хора, които биха искали да са на друго място, защото тук се чувстваме некомфортно.

  1. Сядане на ръба на стола

Когато един човек се чувства безпомощен и неуверен, той има навика да сяда на ръба на стола. Сякаш казва на другите, че иска да бъде незабележим, защото всички останали са враждебни.

  1. Фалшива кашлица

Фалшивото изкашляне, преди да кажете нещо, е знак, че сте притеснени и неуверени. Това ви печели време и ви кара да се чувствате по-спонтанни и отпуснати. За съжаление, прави лошо впечатление също така.

  1. Заставане в една поза за дълго време

Склонността ни да “замръзваме” в една поза е защитната ни реакция срещу другите. Когато човек се страхува да се изправи срещу другите, той не смее да промени позата си, за да не привлече внимание.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *