10 хил. лв. гаранция за свободата на украинеца, убил в зверска катастрофа жена от Крупник

Украинският шофьор Виталий Петритски, който при ПТП край Черниче причини смъртта на 48-г. Илияна Алексиева от симитлийското село Крупник, днес отново се изправи пред
Окръжен съд – Благоевград с искане за по-лека мярка, след като изкара повече от месец в ареста. Искането му бе уважено от съдия М. Коцева, която измени мярката му в парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Както struma.bg писа украинецът се блъсна челно с джипа си БМВ в лек автомобил, шофиран от Илияна Алексиева. В резултат на удара жената загина на място.

Съпругата на украинеца и трите им деца също бяха приети в благоевградската болница. При инцидента пострада и Виталий Петритски, които се оплака от болки в гърдите и краката.

Петимата пътували за почивка в Гърция. Илияна пък била тръгнала да зареди стока за магазина си за хранителни стоки в Крупник.

Веднага след инцидента Виталий бе задържан и оттогава е в ареста. На предишното заседание бяха изслушани експертни мнения относно здравословното му състояние и дали то позволява престоя му в ареста. Тогава съдия Пандев бе безкомпромисен и остави чужденеца зад решетките. Предстои прокуратурата да повдигне обвинение срещу него за причиняване на смърт поради непредпазливост.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *